, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ανοίγει νέο επίτιμο προξενείο στη Θεσσαλονίκη!

Η Πρεσβεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ  πρόκειται να ανακοινώσει την ίδρυση του ομώνυμου Επίτιμου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 25 Μαΐου, στις 8μμ. σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.
Τα καθήκοντα του Επίτιμου Προξένου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού, Πλατεία Αριστοτέλους 3, στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας  κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης.
Οι στόχοι  και ο ρόλος του Προξενείου,  είναι η ανάπτυξη επιτυχημένων διμερών επιχειρηματικών  και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας  και του Βιετνάμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η  ελληνική Πρεσβεία στο Ανόι άρχισε να λειτουργεί από το 2007 ενώ η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα ιδρύθηκε το 2010. Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Βιετνάμ έχουν αναπτυχθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία με τη διεύρυνση του συμβατικού πλαισίου συνεργασίας και την ανταλλαγή επισκέψεων υψηλού επιπέδου καθώς  και την ικανοποιητική συνεργασία στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.