, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντίθετος ο πρόεδρος του ΟΛΘ στην παραχώρηση της Α’ προβλήτας στο δήμο Θεσσαλονίκης

Την πλήρη αντίθεσή του στην παραχώρηση της Α’ προβλήτας στο δήμο Θεσσαλονίκης δηλώνει ο πρόεδρος του δ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΟΛΘ) Κωνσταντίνος Μέλλιος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 fm” δήλωσε άγνοια για τις συζητήσεις που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με στελέχη της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα υπογραμμίζοντας ότι η Α’ προβλήτα πρέπει να παραμείνει στην δικαιοδοσία του ΟΛΘ. Ωστόσο σημείωσε ότι «η απόδοσή της στον κόσμο της πόλης για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι αυτονόητη».
«Το λιμάνι είναι χώρος που πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες και να μπορούν τα πλοία να κινούνται να δένουν και να προφυλάσσονται. Είναι θέμα λειτουργικό. Τώρα αν δεν θέλουν να λειτουργήσει το λιμάνι και θέλουν να ακυρώσουν όλη την λιμενολεκάνη που είναι μπροστά στον επιβατικό σταθμό, ας το κάνουν. Εμείς ως διοίκηση δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μία λύση που μειώνει την αξία και τη λειτουργία του λιμανιού” ανέφερε ο κ. Μέλλιος ενώ υποστήριξε ότι στην συνέντευξή του ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ήταν απολύτως σαφής γι αυτό το θέμα. “Η ακριβής έκφραση του πρωθυπουργού είναι ότι η Α΄ προβλήτα θα αποδοθεί στο λαό της Θεσσαλονίκης για πολιτιστικές χρήσεις. Όποιος άκουσε Δήμο, δήμαρχο, να μας το δείξει γιατί πουθενά δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο. Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη Δήμος, αναφέρεται στο λαό της πόλης, κάτι για το οποίο φυσικά και συμφωνούμε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.του Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις δεν αποκλείεται να μειώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. «Για εμάς είναι εθνικά ανορθόδοξο να συντηρείται μία τέτοια συζήτηση και να καθυστερεί μία διαδικασία παραχώρησης σε τέτοιο βαθμό που εκεί που έχουμε τέσσερα σοβαρά επιχειρηματικά σχήματα που ενδιαφέρονται για τη διαχείριση και ανάπτυξη του λιμανιού θα καταλήξουμε να τους εξαντλήσουμε, να μας χαιρετήσουν στο τέλος και να κοιταζόμαστε μεταξύ μας. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα» υπογράμμισε.
 
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.