, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απάτη με προπληρωμένες κάρτες στον Βόλο

Πολλές φορές έχει συλληφθεί για απάτες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων ένας 42χρονος που εμφανίζεται ως υπάλληλος εταιρείας έκδοσης προπληρωμένων καρτών, αλλά εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο για να βγάζει «μεροκάματο».
Άλλη μια «δουλειά» του που είχε γίνει στην πόλη του Βόλου στις 19 Ιανουαρίου, εξιχνιάστηκε τώρα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι αυτός είχε τηλεφωνήσει στον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την πρόφαση ότι υπήρχε δυσλειτουργία στο σύστημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών και του είχε ζητήσει να εκδώσει δύο κάρτες των 100 ευρώ από το μηχάνημά του για να διαπιστώσει αν λειτουργεί.
Ο 42χρονος επιχειρηματίας εκτύπωσε τις κάρτες και ανέφερε στον δράστη τους αριθμούς PIN και τους σειριακούς αριθμούς, χωρίς να φανταστεί ότι εκείνος θα τα χρησιμοποιούσε! Έτσι, χρεώθηκε στον λογαριασμό του τα χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν! Σε βάρος του 44χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ ερευνάται αν και άλλοι επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματά του.protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.