, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αρχηγός ΓΕΝ: Αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευθεί μια ζωή

«Έχουμε τη βούληση, τα μέσα, τη γνώση και την ετοιμότητα, αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που έχουμε εκπαιδευθεί μία ζωή, θα νικήσουμε».
Αυτό διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «τα παιδιά του είναι και παιδιά μας, καθώς και ότι και το τελευταίο ευρώ που δίνει από το υστέρημα του για την άμυνα της χώρας δεν πάει χαμένο».
Η κύρια αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού είναι η αποτροπή εχθρικής ενέργειας, η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, η αντιμετώπιση απειλών όπως της τρομοκρατίας, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα για να «αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις», όπως είπε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και στο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της που αποτελούν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αρχηγός ΓΕΝ, απευθυνόμενος προς τα στελέχη, δήλωσε ότι και μόνο που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό τούς γεμίζει υπερηφάνεια.
«Είμαστε συνεχίστες των Σαλαμινομάχων, των ναυμάχων του ’12-13 και του ’40. Το Πολεμικό Ναυτικό δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του και αυτό μας φορτώνει με ευθύνη για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η εκπομπή έκανε αφιέρωμα στη θρυλική «Κυρά της Ρω», Δέσποινα Αχλαδιώτη- η οποία καθημερινά ύψωνε την ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί-, παρουσιάζοντας σπάνια αποσπάσματα από συνέντευξή της. iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.