, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτός είναι ο μακελάρης του Ρέινα- Ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη

Επί επτά συνεχόμενα λεπτά πυροβολούσε το πλήθος ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο στο κλαμπ Reina στην Τουρκία αφήνοντας πίσω του 39 θύματα και 69 τραυματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο ο οποίος άλλαξε πέντε γεμιστήρες για να σκορπίσει το θάνατο μέσα στο ανυπεράσπιστο πλήθος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φορούσε σκούρο σακάκι και βγήκε με λευκό. Έδειχνε αρκετά ψύχραιμος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ εκτιμάται ότι πριν την επίθεση έκανε διερεύνηση του χώρου.
Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας ενός άνδρα που φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη δόθηκαν πριν λίγο στη δημοσιότητα.
Οι εικόνες δείχνουν καθαρά το πρόσωπο του άνδρα ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν οι φωτογραφίες αυτές είναι πριν ή μετά την επίθεση.550_334_566283
Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 35 από τα 39 θύματα της επίθεσης. Μεταξύ αυτών οι 11 είναι Τούρκοι πολίτες και 24 υπήκοοι ξένων χωρών.
Από τους αλλοδαπούς, επτά είναι υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, δύο Ινδοί, ένας Καναδός, ένας Σύρος, μία Ισραηλινή, δύο Τυνήσιοι, τέσσερις Ιρακινοί και ένας Βέλγος υπήκοος.
Εικοσιπέντε θύματα είναι άντρες και 14 γυναίκες.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως από τους 69 ανθρώπους που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρομοκράτη. Η αστυνομία διεξάγει επιχειρήσεις. Ελπίζουμε ότι ο δράστης θα συλληφθεί σύντομα» δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.
Περίπου 500 ως 600 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ, μετέδωσε το CNN Turk. Μερικοί πήδησαν στα νερά του Βοσπόρου για να σωθούν και διασώθηκαν από την αστυνομία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή στην ομάδα του να προσφέρει βοήθεια στις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.



 
Μπιναλί Γιλντιρίμ: Ο ένοπλος άφησε το όπλο του πριν διαφύγει και δεν ήταν ντυμένος Αγιος Βασίλης
Ο ένοπλος που επιτέθηκε κατά του κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, άφησε το όπλο του στο σημείο της επίθεσης, πριν διαφύγει σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ Ο ίδιος, επιβεβαίωσε επίσης, ότι ο ένοπλος δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές.
protothema.gr-real.gr-in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.