, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βέροια: Συγκρούσεις αντιφασιστών και αστυνομίας πριν τα εγκαίνια γραφείων της Χρ.Αυγής (ΦΩΤΟ)

Ηρεμία επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη Βέροια, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί, η οποία δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στην επέμβαση της Αστυνομίας.
Οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των εγκαινίων των γραφείων της Χρυσής Αυγής, που είναι προγραμματισμένα για σήμερα το μεσημέρι, προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι και τους απώθησαν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, μάλιστα, έκαναν χρήση χημικών, ώστε να φύγουν οι συγκεντρωθέντες από το σημείο, για να μην προκληθεί μεγαλύτερη ένταση.
Στα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν υποστηρικτές της, αλλά δεν υπήρξε διένεξη μεταξύ των χρυσαυγιτών και των συγκεντρωμένων, καθώς οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει «διαχωριστικό τοίχος» ανάμεσά τους.
Πάντως, τοπικά μέσα (απ’ όπου και η φωτογραφία) κάνουν λόγο για «σφοδρές συγκρούσεις αντιφασιστών/αντιεξουσιαστών και αστυνομίας», που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν διερχόμενος (χρυσαυγίτης, όπως όλα δείχνουν), προσπάθησε να διασχίσει την πλατεία Ωρολογίου, ενώ ήταν εκεί συγκεντρωμένοι αντιφασίστες.
episodia-veria-14-1-2016
ΦΩΤΟ: inveria.gr
(Η κεντρική φωτογραφία είναι από το αρχείο)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.