, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιλντιρίμ: Αυτό το δημοψήφισμα δεν έχει χαμένους, νίκησε η Τουρκία

Τη νίκη του “ναι” στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τους Τούρκους για το “ναι”, και μίλησε για ενότητα, σχολιάζοντας πως “είμαστε όλοι αδέλφια, ένα έθνος”, και ότι κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται απομονωμένος εξαιτίας του τι ψήφισε.
Πρόσθεσε ακόμη πως το δημοψήφισμα αυτό δεν έχει χαμένους, διότι “νίκησε η Τουρκία. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν ναι και αυτούς που ψήφισαν όχι”.
Τόνισε ακόμη ότι “αυτή είναι μια νέα σελίδα στη δημοκρατική μας ιστορία. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα για να δημιουργήσουμε το καλύτερο για την Τουρκία”.
Για αυτή την αλλαγή του συντάγματος συνεργαστηκαμε και με άλλα κόμματα. Θα προχωρήσουμε σε αυτή την πορεία, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε δε πως “το νέο σύστημα διακυβέρνησής μας είναι το προεδρικό. Πλέον κανείς δεν θα μας απειλήσει”, σημείωσε.
Ο λαός έβαλε μια τελεία με αυτό το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού μας, το ναι, είναι η κορόνα της κεφαλής μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι “αυτό το έθνος απέδειξε ότι δεν θα υποκύψει σε καμία απειλή, καμία ξένη παρέμβαση πια”, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.capital.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.