, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δήμος Θέρμης: Ξεβούλωσαν τον ποταμό Ανθεμούντα(ΦΩΤΟ)

Με μισθωμένο ειδικό μηχάνημα ιδιώτη, ολοκληρώθηκε ο προληπτικός καθαρισμός στον  ποταμό Ανθεμούντα, στο ύψος της γέφυρας που βρίσκεται πλησίον του Αεροδρομίου “Μακεδονία” και όπου είχε παρατηρηθεί συσσώρευση μεγάλου όγκου φερτών υλικών.
Συγκεκριμένα,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία ετοιμότητα και να μειωθεί ο  κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, δεδομένου ότι διανύουμε και περίοδο έντονων καιρικών φαινομένων, η Αντιδημαρχία Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας  μίσθωσε ειδικό μηχάνημα ιδιώτη και προχώρησε σε  συντονισμένες επεμβάσεις καθαρισμού του Ανθεμούντα, στο συγκεκριμένο σημείο, όπου είχαν συσσωρευτεί περισσότεροι από 500 τόνοι φερτών υλικών καθώς και μεγάλος κορμός δέντρου, εμποδίζοντας τη ροή του νερού σε μεγάλο βαθμό.Όπως διαπιστώθηκε με την ολοκλήρωση των εργασιών , το 80% του συγκεκριμένου σημείου του Ανθεμούντα ήταν βουλωμένο και πλέον από το περασμένο Σάββατο, μετά την  κατασταλτική παρέμβαση της Αντιδημαρχίας απομακρύνθηκε ο παραμικρός κίνδυνος εκδήλωσης πλημμύρας στην περιοχή.
«Πρόκειται για ένα σημείο που όπως απέδειξαν οι εργασίες καθαρισμού “του”, ήταν κρίσιμο και επικίνδυνο για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού θα συνεχίζονται και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα γίνουν ανάλογες επεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο,άμεσα και αποτελεσματικά , με στόχο να προφυλαχθούν οι περιουσίες των συνδημοτών μας, αλλά και  με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά με την ολοκλήρωση των εργασιών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μουστάκας.
anthemoyntas-2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.