, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δεκαοχτάρηδες (νέοι και… νέες!) στο «χακί» με κίνητρα-έκπληξη!

Κίνητρα για όσους νέους -και νέες- προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση στα 18 ετοιμάζει ο Πάνος Καμμένος. Τον συνάντησα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης στο γραφείο του ύστερα από μια πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ, που είχαν τεθεί επί τάπητος όλα τα φλέγοντα θέματα της άμυνας του Αιγαίου.
Τα μάτια του Πάνου Καμμένου έβγαζαν «σπίθες»! Ποιος ξέρει τι είχε ακούσει από τον στρατηγό. Από μόνος του ανοίγει τη συζήτηση για το ακανθώδες θέμα της θητείας. «Τέρμα», μου λέει, «πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στις νέες που αγαπούν τον Στρατό να έρχονται μόνοι τους για να υπηρετούν, νωρίς, με το που αποφοιτούν από το Λύκειο και η διάρκεια της θητείας τους να μην είναι ”χαμένος χρόνος” αλλά δημιουργικός».

Μιλώντας για «κίνητρα σε νέους και νέες», επαναφέρεις θέμα στράτευσης και των γυναικών;
Μα ποτέ δεν το είχα αποσύρει από τη σκέψη και τα σχέδιά μου. Είμαι υπέρ της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών, όπως και των ανδρών που διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όμως πρέπει ο Στρατός να γίνει ελκυστικός στους δεκαοκτάρηδες. Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρα.
Όπως;
Ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη Microsoft, ώστε οι δεκαοκτάχρονοι που προσέρχονται εθελοντικά για στράτευση, παράλληλα με τα στρατιωτικά τους καθήκοντα, να έχουν τη δυνατότητα μέσω των Κέντρων της «Διά Βίου Εκπαίδευσης» να κάνουν μαθήματα προγραμματιστών και κατά την ολοκλήρωση της θητείας τους να έχουν λάβει πιστοποίηση από τη Microsoft και τον Στρατό.
Μόνο αυτό;
Όχι βέβαια! Ανάλογη πιστοποίηση θα λαμβάνουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και όσοι δεκαοκτάχρονοι αποκτούν τεχνική εξειδίκευση σε διάφορους τομείς, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί οχημάτων. Θα τους δίνουμε και άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών.
Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.