, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δεν θα πέσει ο Άρης»

Στον «ARENA 89,4» μίλησε ο καθηγητής της Νομικής, Λάμπρος Κοτσίρης για το ενδεχόμενο η ΠΑΕ Άρης να αντιμετωπίσει προβλήματα. “Το ερώτημα γενικά ήταν κατά πόσο οι αποφάσεις και το άρθρο 35 μπορούσε να υπερισχύει τον υπόλοιπων διατάξεων. Όπως έχει αποφανθεί το δικαστήριο, όλοι οι κανονισμοί των ομοσπονδιών δεν έχουν ισχύ δικαστικού νόμου, επομένως ο Άρης εφόσον υπέβαλε αίτηση για το άρθρο 99 κι έχει ανοίξει η διαδικασία κατά τη γνώμη μου θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία”, είπε ο κ. Κοτσίρης.

“Η συλλογική πτωχευτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση και δεν μπορεί να υπερισχύει κάποιος κανονισμός πειθαρχικής φύσεως. Τέτοιο μέτρο πειθαρχικής φύσεως παραμένει ανενεργό. Με τον τυχόν υποβιβασμό αυτομάτως αναστέλλονται ή περιορίζονται η ικανοποίηση των πιστωτών του Άρη ή οποιαδήποτε εταιρίας. Πρόκειται για συλλογική διαδικασία εκτέλεσης αναγκαστικού δικαίου. Το δημόσιο δίκαιο είναι ανώτερο του αθλητικού”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.