, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Δε θα είναι για καλό αν η Τουρκία δείξει εθνική μαγκιά»

Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι προς όφελος της Τουρκίας αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή αν η Άγκυρα δείξει «εθνική μαγκιά» λέγοντας ότι κόβει τις σχέσεις της με την Ευρώπη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τη σκέψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
«Κάνει λάθος όποιος βάζει θέματα μεγαλιοδεατικά για να κερδίσει» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, ο οποίος, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε λόγους να αναμειχθούμε στο εσωτερικό της Τουρκίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα αλλάξει. «Ελπίζω ότι θα επικρατήσει μεγαλύτερη ειρήνη και ψυχραιμία στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας.
Μιλώντας για τα εξοπλιστικά ο κ. Βίτσας είπε ότι δεν βγάζει πουθενά «η λογική ενός κυνηγητού εξοπλισμών ίσα ίσα επιβαρύνει το όλο κλίμα».
«Υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αυτό κάνουμε. Έχει να κάνει με το πώς διατάσσεις τις δυνάμεις σου και πώς διαμορφώνεις τα οπλικά συστήματα σε επίπεδο αναβάθμισης ή στοχευμένων αγορών. Το κύριο ζήτημα, όμως, είναι το διπλωματικό πεδίο και σε αυτό πρέπει να συγκλίνουμε» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος τέλος στη συμφωνία της Μάλτας είπε ότι «αποδεχθήκαμε τα μέτρα και τα αντίμετρα που μπορούμε να κάνουμε» προσθέτοντας ότι «στα αντίμετρα μπορεί να είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου που θα βοηθήσει την οικονομία» ενώ χαρακτήρισε «κεντρικό πρόβλημα το θέμα του χρέους και εμείς έχουμε πει ότι πρέπει να είναι ένα πακέτο όλα αυτά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.