, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Διακοπτέται η κυκλοφορία σε δρόμο της Θεσσαλονίκης λόγω… νέας γέφυρας (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά με στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στο εργοτάξιο των κατασκευαστών και με θέμα τον αποκλεισμό της οδού Ωραιοκάστρου στο τμήμα άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής λόγω της κατασκευής της νέας γέφυρας στον κόμβο Λαγκαδά και περιφερειακής και όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν κυρίως για τους κατοίκους της Νικόπολης.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Στέφανο Βάρφη και Πολεοδομίας Κωνσταντίνο Πάντση, καθώς και από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Καραβάτου, συζήτησαν με τους κατασκευαστές του έργου για ενέργειες που θα περιορίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση κυρίως στις υπάρχουσες εισόδους – εξόδους, μέχρι και την ολοκλήρωση του έργου, τέλος του Ιουνίου και ενημερώθηκαν για την εφαρμογή σήμανσης της εκτροπής της κυκλοφορίας που σχετίζεται με την κατασκευή του Α/Κ Λαγκαδά – Φάση 1, η οποία έχει εγκριθεί από τη ΔΤΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από τη Διεύθυνση Τροχαίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ ο τοπογράφος Λάζαρος Σάκκος και ο εργοταξιάρχης Βασίλης Ματσουλίδης και από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ο Διευθυντής Έργου Θανάσης Ματθαίου και οι επιβλέποντες Μηχανικοί Ντίνος Παρδάλης και Σταύρος Σάκκος.
Τα στελέχη της εταιρείας ζήτησαν την κατανόηση του κοινού και ιδιαίτερα των επαγγελματιών της περιοχής και της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο σημαντικό έργο θα βελτιώσει την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, θα αυξηθεί η πραγματική ταχύτητα κυκλοφορίας και θα εξοικονομείται χρόνος διαδρομής.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ζήτησε να συνεχιστούν οι υπόλοιπες εργασίες με ταχείς ρυθμούς και να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, ενώ συζητήθηκε και η αναγκαιότητα τοποθέτησης ηχοπετασμάτων στο μεγαλύτερο μέρος του έργου, που αποτέλεσε κυρίαρχο αντικείμενο συζήτησης στην πρόσφατη συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τα υπηρεσιακά του στελέχη.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗΚΑΝ
Προκειμένου να κατασκευαστεί ο φορέας της βόρειας γέφυρας του Α/Κ Λαγκαδά άνωθεν της οδού Ωραιοκάστρου διακόπηκαν οι παρακάτω κινήσεις:
•Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ωραιοκάστρου με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά (από Σταυρούπολη προς τη Νικόπολη).
•Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ωραιοκάστρου με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο (από Νικόπολη προς Σταυρούπολη).
•Διακόπηκε επίσης η είσοδος από την εσωτερική περιφερειακή στην οδό Ωραιοκάστρου (νότια και βόρεια) για τα οχήματα που κινούνται πάνω στην περιφερειακή με κατεύθυνση προς δυτικά.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Τοποθετήθηκαν σημάνσεις στις εμπλεκόμενες οδούς και συγκεκριμένα
•Επί της οδού Ωραιοκάστρου (ρεύμα προς νότια)
Πριν τη συμβολή με την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Νικόπολης και αμέσως μετά τη συμβολή με την οδό Νικοπόλεως και στις δύο πλευρές για να ειδοποιηθούν οι οδηγοί για τον αποκλεισμό της εξόδου προς την Περιφερειακή.
Πριν το σημείο του αποκλεισμού τοποθετούνται πινακίδες Π-76 (εμπόδιο κινητό λόγω εργασιών στην οδό) με αναλάμποντες φανούς και πινακίδα Ρ-8 (κλειστή οδός για όλα τα οχήματα και στις δύο κατευθύνσεις) για να αποτραπεί η είσοδος των οδηγών στο αποκλεισμένο τμήμα της οδού όπου θα εκτελούνται οι εργασίες.
•Επί της οδού Ωραιοκάστρου (ρεύμα προς βόρεια)
Σε απόσταση 100 μέτρων από το σημείο αποκλεισμού της οδού τοποθετήθηκε πληροφοριακή πινακίδα που ενημερώνει ότι είναι κλειστή η Ωραιοκάστρου προς Νικόπολη και η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω Περιφερειακής και Μακρυγιάννη.
Πριν τη συμβολή με την Περιφερειακή τοποθετήθηκε πινακίδα που δείχνει υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας με στροφή προς τα αριστερά ή δεξιά, ώστε οι οδηγοί να μην συνεχίσουν την πορεία τους προς το αποκλεισμένο τμήμα της οδού και να εισέλθουν αναγκαστικά στην περιφερειακή.
Ακριβώς πριν το σημείο του αποκλεισμού τοποθετούνται πινακίδες Π-76 (εμπόδιο κινητό λόγω εργασιών στην οδό) με αναλάμποντες φανούς για να αποτραπεί η είσοδος των οδηγών στο αποκλεισμένο τμήμα της οδού όπου θα εκτελούνται οι εργασίες.
•Επί των οδών Νικοπόλεως, Παλαιολόγου, Λέσβου, Ισαύρων
Σε κατάλληλα σημεία τοποθετούνται πληροφοριακές πινακίδες που καθοδηγούν τα οχήματα προς την Περιφερειακή οδό μέσα από τις επιλεγμένες καταλληλότερες διαδρομές.
Μέσω της οδού Νικοπόλεως (κατεύθυνση νότια) αλλά και μέσω της οδού Παλαιολόγου και της Εθνικής Αντιστάσεως, οι διαδρομές οδηγούν στην Ισαύρων και στην ανατολική έξοδο από τη Νικόπολη.
Μέσω της οδού Παλαιολόγου και της οδού Λέσβου, οι διαδρομές οδηγούν στην οδό Αναγεννήσεως της προέκτασης Ευόσμου και στη δυτική έξοδο και είσοδο Νικόπολης, που συνεχίζει μέσω της προέκτασης Μακρυγιάννη τη σύνδεση με την περιφερειακή.
Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Δεν χρησιμοποιούνται προσωρινά τρεις συνολικά στάσεις του δρομολογίου Νο 34 εντός της Νικόπολης. Η στάση Παλαιολόγου 1 (στο ύψος της Παλαιολόγου 82), η Παλαιολόγου 2 (Παλαιολόγου 66 και 81) και στάση Κάλβου (στο ύψος του Ζαχαροπλαστείου Βασίλης).
Το δρομολόγιο κατά την εκκίνησή του από τη Νικόπολη προς κέντρο, διαφοροποιείται σε ότι αφορά τις τρεις προαναφερόμενες στάσεις και από την οδό Λέσβου συνεχίζει μέσω της οδού Αναγεννήσεως του Ευόσμου, προς την προέκταση Μακρυγιάννη και με κατεύθυνση αριστερά οδηγείται μέσω του κόμβου Μακρυγιάννη στην περιφερειακή οδό. Συνεχίζει με κατεύθυνση αριστερά και οδηγείται στην συμβολή με την Ωραιοκάστρου προς νότια, όπου μάλιστα διαμορφώθηκε κλάδος εισόδου προς την Ωραιοκάστρου για τα οχήματα, κυρίως όμως για τα λεωφορεία.
Στη συνέχεια το δρομολόγιο ακολουθεί την κανονική του πορεία.
Στην επιστροφή από το κέντρο προς Νικόπολη, στο σημείο αυτό ξεκινά και πάλι η διαφοροποίηση του δρομολογίου, καθώς το λεωφορείο ακολουθεί διαδρομή από την Ωραιοκάστρου όπως ανεβαίνει αριστερά προς ανατολικά και Μακρυγιάννη, εισέρχεται δεξιά στην προέκταση Μακρυγιάννη και στη συμβολή με την Αναγεννήσεως, στρίβει δεξιά και ακολουθεί την πορεία προς Νικόπολη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.