, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ!

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

  • Στις 12 στο άγαλμα του Βενιζέλου το ΚΕΕΡΦΑ (ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ) διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. «Στις 20-21 Γενάρη με αφορμή την ορκωμοσία Τραμπ βγαίνει μαζικά το κίνημα στους δρόμους της Αμερικής για να δώσει μια μεγάλη προειδοποίηση. Υπάρχει μηδε­νική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φρά­ξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες. Μηδενική είναι η ανοχή στις σφαίρες αστυνομικών που αφαιρούν ζωές μαύρων. Μηδενική είναι και η ανοχή για την πολιτι­κή επίδειξης ισχύος για την επιβολή της ηγεμονίας στους ανταγωνιστές με απειλή απλώματος των αιματο­βαμμένων επεμβάσεων στην Μ.Ανατολή και το Αφγανι­στάν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είμαστε στο πλευρό τους!» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΕΕΡΦΑ στο κάλεσμά του.
  • Στις 17:00 και στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου, η Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει συγκέντρωση κατά των μεταναστών στα σχολεία. Με αφορμή αυτήν τη διαμαρτυρία, έχουν προγραμματιστεί δύο αντισυγκεντρώσεις αντιφασιστικού χαρακτήρα: η πρώτη στις 14:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη στις 15:00 στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Παπαζώλη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο (που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Πλατεία επί της Τσιμισκή) πραγματοποίησαν τα 20 περίπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου διαμαρτυρόμενοι για τη χθεσινή ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
Το πανό στην κορυφή της πορείας έγραφε «Όχι στον Πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού και του κέρδους».
Οι διαδηλωτές βρίσκονται ακόμα συγκεντρωμένοι έξω από το Αμερικανικό Προξενείο, ενώ να θυμίσουμε πως σε λίγα λεπτά (14:30) ξεκινάει και νέα αντιφασιστική συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.