, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δωρεά υπερηχογράφου για το Ιπποκράτειο από την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ

Έναν υπερσύγχρονο υπερηχογράφο δώρισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στο Κέντρο Οικογενειακού προγραμματισμού του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Η δωρεά όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ”Πρακτορείο 104,9 fm”, η διοικήτρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Βασιλική Παπαχριστοδούλου έγινε με αφορμή τον προσφυγικό πληθυσμό. Η ίδια είπε ότι “ως νοσοκομείο αναλάβαμε ενημέρωση για τον οικογενειακό προγραμματισμό, γυναικολογικές εξετάσεις σε 500 γυναίκες του Κέντρου Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου”.
Η κα Παπαχριστοδούλου τόνισε ότι “καλύτερα είναι να έρχονται οι γυναίκες εδώ για τις εξετάσεις γιατί αυτό βοηθά και στην κοινωνικοποίησή τους, να βγαίνουν από τους χώρους φιλοξενίας. Αυτό θα γίνεται στο πρώην δερματολογικό, στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν αίθουσες διαμορφωμένες που λειτουργούν, έχει εγκατασταθεί ο νέος υπερηχογράφος και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου που έχουν αναλάβει την φροντίδα αυτών των γυναικών”.
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπέγραψε συμφωνία με τους Γιατρούς του Κόσμου και το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τις γυναίκες αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.
Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας και για την στήριξη τόσο των προσφύγων όσο και της τοπικής κοινωνίας, η Ύπατη Αρμοστεία δώρισε έναν νέο, έγχρωμο υπερηχογράφο στο Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.