, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δώρισε όλη της την περιουσία στον δήμο Νεάπολης!

 
Μια ξεχωριστή τελετή βράβευσης, που συνδυάζει την επιτυχία με την πηγαία και ανιδιοτελή προσφορά, θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Πρόκειται για την τελετή βράβευσης των αριστευσάντων αποφοίτων των Λυκείων της Νεάπολης, την οποία όριζε σε διαθήκη της η εκλιπούσα Αφροδίτη Ισαακίδου.
Κάθε χρόνο ο δήμος διοργανώνει αυτή τη θεσμική εκδήλωση στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, η οποία, σε μια πράξη αγνής και ανυστερόβουλης προσφοράς, κληροδότησε την ακίνητη περιουσία της στον πρώην δήμο Νεάπολης. Στη διαθήκη της όριζε ότι τα εισοδήματα που θα εισπράττονται κατ’ έτος από την εκμετάλλευση της περιουσίας της θα δίνονται σε αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής. Και η επιθυμία αυτή της Αφροδίτης Ισαακίδου εκπληρώνεται για μια ακόμη χρονιά φέτος, προκειμένου οι απόφοιτοι, αλλά και οι οικογένειές τους, να λάβουν αυτό το συμβολικό ποσό επιβράβευσης μαζί με πολλά-πολλά συγχαρητήρια εκ μέρους της δημοτικής αρχής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125), στις 6 το απόγευμα.
Συγχαρητήρια της δημοτικής αρχής
Σε επιστολή τους προς τους αποφοίτους, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης εκφράζουν για μια ακόμη φορά τα θερμά τους συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο σχολείο.
«Είμαστε περήφανοι για κάθε δική σας διάκριση, πόσο μάλλον όταν αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα επίπονης και διαρκούς προσπάθειας, την οποία καταβάλλατε όλα αυτά τα χρόνια στις σχολικές αίθουσες. Αυτή η δική σας προσπάθεια, αλλά και η βούλησή μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να προσηλώνεται απερίσπαστη στο έργο της, αποτελεί την κινητήρια δύναμη των ενεργειών μας με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε σχολικές μονάδες ζηλευτές, άρτιες κτιριολογικά, πλήρως εξοπλισμένες και ασφαλείς», επισημαίνεται στην επιστολή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.