, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Είχε πει ο Τσίπρας ότι θα φορούσε γραβάτα, αλλά τελικά έβγαλε και το σακάκι»

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με βολές κατά της κυβέρνησης μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχετικά με το χτεσινό Eurogroup.
«Έπρεπε να είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του χρέους, πριν ψηφιστούν τα μέτρα. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση ήταν ουσιαστικά θεατής, από τη στιγμή που ψήφισε απαράδεκτα μέτρα, χωρίς καν να έχει πάρει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, στο πλαίσιο των προηγούμενων αποφάσεων».
Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «στις διαπραγματεύσεις δεν μπορείς να τα δίνεις όλα, χωρίς να παίρνεις τίποτα. Έπρεπε εγκαίρως να υπάρξει μια συνολική διαπραγμάτευση, πακέτο, όχι να ψηφιστούν κάποια μέτρα και στη συνέχεια να διαπραγματευθούν το χρέος. Έκαναν το ίδιο λάθος με αυτό που έκανε ο Βαρουφάκης τον Φεβρουάριο του 2015, όπου έκανε τετράμηνη συμφωνία χωρίς να πάρει χρήματα» και κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 5 έτη, στοιχείο που αποτελεί υπονόμευση της δυνατότητας εξόδου της χώρας από την κρίση».
Αιχμηρός στις δηλώσεις του ήταν και προς τον Πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο καλά πάνε τα πράγματα, εγώ δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άσχημα πήγαν τα πράγματα για τον ελληνικό λαό. Είχε πει ότι θα φορούσε γραβάτα, αλλά τελικά έβγαλε και το σακάκι σε αυτή τη διαπραγμάτευση».
Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε: «Υπάρχουν σημαντικές ευθύνες της τρόικα, διαχρονικά. Για τα μέτρα δογματικής λιτότητας βεβαίως και ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση που δεν παρουσιάζει ένα άλλο μίγμα πολιτικής με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και έχει αυταπάτες, αλλά συνομολογεί η τρόικα μια πολιτική που οδηγεί στην κρίση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.