, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκθέσεις ντεκουπάζ και παραδοσιακοί χοροί στη Χαλάστρα

Ο Σύλλογος Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια γιορτή του «Χαλάστρας Δρώμενα 2017» την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 με χορευτικές εκδηλώσεις, καθώς και την Παρασκευή 2 Ιουνίου και Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 10, 11, 12 Ιουνίου 2017 με θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις των εικαστικών του τμημάτων. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα.
Αναλυτικά, την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Χαλάστρας και ώρα 8.30 μ.μ. θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλάστρας–Ανατολικού του ΚΠΟΔΔ με έργα ποικίλης μουσικής. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία της ορχήστρας του Βαγγέλη Ψαθά και της μελωδικής φωνής της Κατερίνας Δούκα.
Το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Αθλητικού Κέντρου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς οι σύλλογοι:
1)       Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Βαλμάδα»
2)       Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αδένδρου «Η Πρόοδος»
3)       Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλύρου
4)       Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Νεάπολης-Συκεών
5)       Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο «Λώτινος Ήλιος» ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας. Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση Ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου.
Το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Συλλόγου θα παρουσιάσει το έργο «Το τελευταίο Ψέμα», μια κωμωδία βασισμένη στον μύθο και στην πλοκή της αγγλικής κωμωδίας της Μάργκαρετ Μέγιω «Το μωρό μου» στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλάστρας. Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με έργα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής και Ντεκουπάζ των αντίστοιχων τμημάτων του Συλλόγου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.