, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξαπάτησε, λήστεψε και εκβίαζε φοιτητές…

 
astunomia
Η διερεύνηση καταγγελίας δύο φοιτητών, σχετικά με άτομο το οποίο τους εξαπάτησε, εκβίασε και απέσπασε χρηματικά ποσά, οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του. Πρόκειται για 40χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, 25χρονος ημεδαπός φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ.
Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον 10.000 ευρώ,  υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016. Ακολούθως, απειλώντας τον ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αποκόμισε παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις (π.χ. αγορά δικύκλου).
Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο αλλοδαπό συμφοιτητή του ανωτέρω παθόντα, 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310  απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.
Επιπρόσθετα, αρχές Μαρτίου του 2016, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ. Μεσημβρινές ώρες χθες (15-11-2016), αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνέλαβαν τον 40χρονο άντρα στο κέντρο της πόλης, όταν παρέλαβε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.
Σε έρευνα της οικίας του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.