, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου Αλβανού τον περασμένο Γενάρη εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη ενός νεαρού ομοεθνή του.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, οπλοκατοχής, παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροτόντας, ο προαναφερόμενος άντρας έβαλε με πιστόλι εναντίον 24χρονου ομοεθνή του, τραυματίζοντάς τον.
Στις 25 Μαΐου, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με την 19χρονη σύζυγό του, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, εννέα φυσίγγια κρότου, ένα πλαστικό τμήμα βάσης γεμιστήρα πυροβόλου όπλου και ένα ξιφίδιο.
Eπιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς εισήλθε και παρέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ βρέθηκε καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα υποβλήθηκε η δικογραφία που αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτή της Θεσσαλονίκης σε βάρος του αλλοδαπού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.