, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επαναλαμβάνεται για δύο βραδιές το δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά»

Επαναλαμβάνεται για δύο βραδιές, στις 12 και τις 19 Ιανουαρίου 2017,  λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε κατά τις πρώτες του παρουσιάσεις, το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα, δραματοποίηση του  έργου του Ντελακρουά «Οι σφαγές της Χίου», παρουσιάζεται σε συνεργασία του Τελλογλείου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ‘21» (διάρκεια ως τις 31 Ιανουαρίου 2017).
Ηθοποιοί του ΚΘΒΕ υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου  παρουσιάζουν το θεατρικό αυτό δρώμενο με αφετηρία τον εμβληματικό πίνακα του Ντελακρουά. Πρωτότυπες μαρτυρίες και το δραματοποιημένο σενάριο της Αλεξάνδρας Χαράνη συγκροτούν τον πυρήνα του δρώμενου, με τους ήρωες του πίνακα να «δραπετεύουν» από τον καμβά αποκτώντας ζωή.
Με φόντο τις «Σφαγές της Χίου», ζωντανεύει στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου το  Σαλόν της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο Παρίσι, όπου ο Ευγένιος Ντελακρουά, ως εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος αντιμετωπίζει τον κλασικιστή Αύγουστο Ενγκρ.
Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Νικόλας Μαραγκόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου
Παίζουν: Άννα Κυριακίδου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τάσος Ροδοβίτης.
Δύο παραστάσεις, στις 12 Ιανουαρίου και 19 Ιανουαρίου, στις 20.00, στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991610.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.