, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Άλωση της Πόλης με… καθυστέρηση (λόγω βροχής)

Η καλοκαιρινή καταιγίδα που έπληξε και εχθές το απόγευμα τη Θεσσαλονίκη, άλλαξε το πρόγραμμα της ανοιχτής εκδήλωσης με συναυλία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, που αποτελεί δράση της πρωτοβουλίας για τη ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Προκειμένου ωστόσο οι Θεσσαλονικείς να έχουν την ευκαιρία για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για αξιοποίηση της ρωμαϊκής-βυζαντινής φυσιογνωμίας της πόλης, ούτως ώστε αυτή να αποτελέσει ένα ικανό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και προόδου για την ευρύτερη περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης ανακοίνωσε ότι αυτή θα υλοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 30 Μαίου, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, στις 8. μ.μ.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ως ένα από τα κομβικά σημεία της χιλιετούς ιστορίας της εξελληνισμένης και εκχριστιανισμένης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αποτελεί αυτονόητη αφορμή και ευκαιρία για να ανοίξουμε το Βυζάντιο στον κόσμο, να το απομυθοποιήσουμε, και να αποκτήσουμε την επίγνωση εκείνη που προσδίδει η ιστορική αλήθεια σε αυτούς που μπορούν να την προσεγγίσουν.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.