, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πήγε… Λονδίνο!

 
Στη διεθνή επαγγελματική έκθεση τουρισμού WTM (World Travel Market) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Έκθεση “World Travel Marketαποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας και μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που προσέλκυσε και φέτος χιλιάδες επαγγελματίες και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη WTM ως συνεκθέτης με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, προβλήθηκε το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό διαφημιστικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας ενώ πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις και επαφές εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας με εκπροσώπους της βρετανικής τουριστικής αγοράς. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου καθώς και στελέχη τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, με την παρουσία εξεχόντων καλεσμένων όπως είναι ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία Δημήτριος Καραμήτσος – Τζιράς.
 
 «Συνεχίζοντας και ενισχύοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δε θα μπορούσαμε να απέχουμε από τη διεθνή έκθεση WTM στο Λονδίνο, μία από τις κορυφαίες επαγγελματικές διοργανώσεις για τον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, δώσαμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερό μας, να έχουν στοχευμένες b2b συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας.
Στις συναντήσεις με τους tour operators, τονίσαμε την ανάγκη ανάπτυξης και προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων και με την ενσωμάτωση και προώθηση νέων προορισμών και εξειδικευμένων υπηρεσιών. Ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση του τουρισμού τρίτης ηλικίας ήταν η επαφή που είχαμε με την εταιρεία “F.T.I.”, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς tour operators της Γερμανίας και της Ευρώπης. Επίσης, πραγματοποιήσαμε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους υπευθύνους των εταιρειών “jet2.com” και “jet2hollidays”, ενόψει της έναρξης νέων πτήσεων από το Λονδίνο, το Μπρίστολ, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία». Οι επαφές, ακόμη, που είχαμε με τους εκπροσώπους της εταιρείας “HOTELBEDS.COM”, τον μεγαλύτερο διαδικτυακό πάροχο κλινών στον κόσμο, πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση του προγράμματος τουριστικής προβολής και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κεντρική Μακεδονία.
Κεντρικός στόχος της τουριστικής μας πολιτικής είναι να καταστήσουμε και να προωθήσουμε την Κεντρική Μακεδονία ως ελκυστικό προορισμό, ιδανικό για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.