, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η διγλωσσία του… ποδοσφαίρου

 
του Βασίλη Μάστορα
Έγινε άνω-κάτω το ελληνικό ποδόσφαιρο με την ελπίδα ότι ο άνεμος της εξυγίανσης θα τα σαρώσει όλα. «Ας πάει και το παλιάμπελο» που θα ΄λεγε και ο παππούς μου, προκειμένου να δει το ποδόσφαιρο μία άσπρη ημέρα.
Η FIFA/UEFA άναψαν «κόκκινο» στις εκλογές της ΕΠΟ, πήραν την ιστορία του ποδοσφαίρου στα χέρια τους και δημιούργησαν την «Επιτροπή Εξομάλυνσης» με στόχο να βάλει τους νέους κανόνες. Εφτασαν μάλιστα και στην επιλογή των τριών προσώπων που θα αποτελούσαν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά εκεί ανάλαβε δράση η μαφία του ποδοσφαίρου. Αρχικώς απειλήθηκε ο κ. Τσαχειλίδης, ένα από τα μέλη της ΚΕΔ και στη συνέχεια άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην εξοχική κατοικία του κ. Μπίκα, αρχιδιαιτητή της επιτροπής! Η λογική λέει ότι κάποιος που φτάνει σε τόσο ακραίες εκδηλώσεις βίας δεν θέλει να προστατεύσει μόνο τα αγωνιστικά συμφέροντα της ομάδας του. Προφανώς και είναι πολύ ισχυρότερα τα κίνητρα, τα οποία ίσως να γίνουν γνωστά μόνο όταν συλληφθούν οι δράστες και αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί των θλιβερών πράξεων.
Μεγαλύτερη αξία όμως έχει η διγλωσσία του κ. Κουτσοκούμνη, εκπροσώπου της FIFA και υπευθύνου για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μετά τον εμπρησμό του σπιτιού του κ. Μπίκα σε δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να συντρέξουν οκτώ προϋποθέσεις προκειμένου να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα. Απ’ αυτές μόνο η μία υλοποιήθηκε που είναι η έκδοση του πορίσματος για τα αίτια της φωτιάς στο σπίτι του κ. Μπίκα.
Μεταξύ των άλλων όμως υποσχέθηκε και «ειδική σύσκεψη μεταξύ της FIFA και της UEFA για την Ελλάδα», « αυστηροποίηση του υπάρχοντος  πειθαρχικού κανονισμού αναφορικά με τη συμπεριφορά των παραγόντων σε θέματα διαιτησίας» και ότι «η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα Πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους, άποψη που συμμερίζονται και οι FIFA/UEFA». Απ’ όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έγινε τίποτε.
Μάλιστα μετά τις απειλές κατά του κ. Τσαχειλίδη είχε δηλώσει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ότι «εάν συμβούν παρόμοια γεγονότα εκτροπής θα διακοπεί επ’ αόριστον το Πρωτάθλημα». Ποιό; Αυτό που θα ξαναρχίσει την επόμενη εβδομάδα! Τελικά το άλλο με τον… Τοττό το ξέρετε;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.