, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρόληψη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στο επίκεντρο του δήμου Ωραιοκάστρου

H πρόληψη των έκτακτων φαινομένων (πλημμυρών – χιονοπτώσεων- σεισμών), η καλύτερη αντιμετώπισή τους με την χάραξη ενιαίας πολιτικής και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών, ήταν το αντικείμενο της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του δημαρχείου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η σημασία της πρόληψης των έκτακτων φαινομένων μέσω της ετοιμότητας των υπηρεσιών και της συνεργασίας όλων των φορέων. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα θέματα ελέγχου και συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων, καθαρισμού του δικτύου όμβριων υδάτων, επικαιροποίησης του σχεδίου αποχιονισμού και η προμήθεια άλατος, ενώ οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τα επί μέρους προβλήματα.
Τη συζήτηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο οποίος παρουσίασε τη στρατηγική και το σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του δήμου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος εξαιτίας της έλλειψης πόρων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.