, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η συγγνώμη του Ευαγγελάτου για την γκάφα της εκπομπής

Συγγνώμη ζήτησε από το τηλεοπτικό κοινό ο Νίκος Ευαγγελάτος και η εκπομπή του «Livenews», μέσω ανάρτησης στην επίσημη σελίδα της εκπομπής στο Facebook, για την προβολή αποσπάσματος από ταινία, την οποία μετέδωσαν ως αληθινή.
Ειδικότερα το βίντεο δείχνει ένα κοριτσάκι στη Β. Κορέα  που τραγουδάει έναν ύμνο με κατάρες προς τις ΗΠΑ. Το στιγμιότυπο που πρόβαλε η εκπομπή είναι απόσπασμα από την κωμική ταινία The Interview με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο που μάλιστα δεν προβλήθηκε ποτέ στους αμερικανικούς κινηματογράφους λόγω απειλών από Βορειοκορεάτες χάκερς που ήταν έξαλλοι για το πώς παρουσιαζόταν ο Μεγάλος τους Ηγέτης στο φιλμ (στο οποίο δύο Αμερικανοί πήγαιναν στην Β. Κορέα για να τον δολοφονήσουν).
Η ανάρτηση στο facebook έλεγε τα εξής:
Κάναμε λάθος…
To Livenews όπως και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί αναμετέδωσε λανθασμένα βίντεο το οποίο θεωρήθηκε προπαγανδιστικό του καθεστώτος της Β. Κορέας. Για το λόγο αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, που μας εμπιστεύονται και τους οποίους προσπαθούμε καθημερινά να ενημερώνουμε με εγκυρότητα. Ωστόσο τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζονται.
Το βίντεο με το κοριτσάκι που με αθώο ύφος εύχεται την καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν απόσπασμα ταινίας. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το φασιστικό καθεστώς του Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει κάνει πολύ χειρότερες μορφές προπαγάνδας που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής. Το συγκεκριμένο βίντεο όμως ήταν απόσπασμα ταινίας.
Όπως είναι αυτονόητο, στο αποψινό Livenews θα γίνει η απαραίτητη διόρθωση.
%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.