, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η υπηρεσία από το μέλλον που θα «λύσει» τα χέρια

Της Φ.Βλαστού
Πριν κάποια χρόνια όταν η τεχνολογία δεν ήταν αναπόσπαστο κομμάτι από την καθημερινότητα των πολιτών υπήρχε η άποψη ότι το επάγγελμα του μέλλοντος είναι η πληροφορική. Ποια είναι όμως η εικόνα του σήμερα όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση;  «Φυσικά και υπάρχει δουλειά στον κλάδο της πληροφορικής φτάνει να καινοτομείς», τόνισε στην KARFITSA ο Τάσος Μουτζούρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της EPI SYSTEMS. «Ο πληροφορικός όποιος και αν είναι πρέπει να καινοτομεί να μην αντιγράφει. Η διαφοροποίηση είναι το κλειδί για την επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά.
442
Υπηρεσίες του μέλλοντος
Ο κ. Μουτζούρης, αναφερόμενος στην τεχνολογία που υπάρχει στην Ελλάδα είπε ότι : «είτε μιλάμε για τεχνολογία στην Κίνα είτε στην Ελλάδα δεν αργεί και πολύ να έρθουν οι καινούργιες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα και εδώ». Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη το μέλλον της πληροφορικής είναι η «διασυνδεσιμότητα», οι  λειτουργίες δηλαδή που  θα λύσουν τα χέρια όλων. «Οι περισσότεροι χρήστες είναι άπειροι από την πληροφορική άρα θέλουν με το πάτημα ενός κουμπιού να γίνονται πολλές δουλειές. Το τι γίνεται πίσω από το κουμπί για να δοθεί το αποτέλεσμα που θέλουν δεν τους ενδιαφέρει, το μόνο που θέλουν είναι να είναι αποτελεσματικό και χρηστικό. Τα λεγόμενα ΙΟΤ- Internet of things που ακούμε συχνά σημαίνει έξυπνες πόλεις, αυτοκίνητα, κτίρια, τα πάντα έχουν την τάση να γίνονται έξυπνα. Και αυτό το βλέπουμε από την καθημερινότητα μας όπου πολλά πράγματα ελέγχονται από την διαδικτύωση και τις  ιντερνετικές εφαρμογές. Για να φανταστείτε σε βάθος χρόνου οι υπολογιστές θα αρχίσουν να εξαφανίζονται».
Ο πρόεδρος της EPI SYSTEMS υπογράμμισε ότι η εταιρεία «παρέχει  υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας, σχεδιασμό, εγκατάσταση και εμπορία συστημάτων αυτοματισμού πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, εξοικονόμησης ενέργειας & ηλεκτρολογικού υλικού». Η συνεργασία του με μεγάλες εταιρείες είναι πολυετής. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ως επί το πλείστον τα περισσότερα τεχνολογικά προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη είναι : «οι εποχικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τα ξενοδοχεία, γιατί ανοίγουν  και κλείνουν κάθε χρόνο. Δεν είναι εκπαιδευμένοι στις νέες τεχνολογίες οι επιχειρηματίες.  Δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ένα μικρό ξενοδοχείο ότι θα μπορούσε να έχει IPTV και μέσα από αυτό να προβάλλει τις υπηρεσίες και τις παροχές του στους πελάτες. Χρησιμοποιούν δηλαδή την τεχνολογία για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Ένα μόνιτορ για παράδειγμα που μπορεί να αναφέρει πληροφορίες για την επιχείρηση και να ενημερώνει για τα πάντα τον πελάτη, δεν κουράζεται να το κάνει, μπορεί για 24 ώρες επαναλαμβανόμενα να το λέει, ενώ για παράδειγμα κάτι τέτοιο ένας υπάλληλος δεν μπορεί να το κάνει».
Ο κλάδος που δεν έχει μαύρη αγορά
Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε ότι «στον κλάδο μας δεν υπάρχει μαύρη αγορά, αλλά όπως παντού ένα χωράφι έχει και τριαντάφυλλα και αγκάθια. Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι ξέρουν, αλλά ουσιαστικά είναι ανειδίκευτοι και αυτοί κάνουν μια μεγάλη ζημιά, γιατί δεν κάνουν μελέτες, με αποτέλεσμα να μην δουλεύει, μετά από ένα χρονικό διάστημα αυτό που θα φτιάξουν ».
13906616_1017221551666055_418947092048213457_n

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.