, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα

■ Την ανάκαµψη του κλάδου της γουνοποιίας σηµατοδότησε η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Αποτελεί µία συνδιοργάνωση του Συνδέσµου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo, όπου συγκεντρώθηκαν 120 εκθεσιακές συµµετοχές και εµπορικοί επισκέπτες από πάνω από 30 χώρες. Το θετικό µήνυµα που εκπέµπεται για την οικονοµία και τον κλάδο της γουνοποιίας επισήµανε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, ο υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης, κ. Δηµήτρης Παπαδηµητρίου. Ο κ. Παπαδηµητρίου τόνισε πως από τον κλάδο συντηρούνται 10.000 εργαζόµενοι άµεσα και έµµεσα, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα απασχόλησης στην περιοχή. Όπως σηµείωσε ο ίδιος, διαµορφώνεται ένα νέο αναπτυξιακό και πολλά υποσχόµενο περιβάλλον για τη γούνα, έπειτα από µία καταστροφική τριετία συρρίκνωσης και ζηµιών, όπου πάνω από το 50% της παραγωγικής ισχύος των επιχειρήσεων του κλάδου έπεσε σε αδράνεια ή χάθηκε. Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, Πρόεδρος του Συνδέσµου Γουνοποιών Καστοριάς, τόνισε πως η έκθεση πραγµατοποιείται σε µία κρίσιµη καµπή για τον κλάδο, ο οποίος οδεύει προς την έξοδο από την δυσπραγία των τελευταίων 2,5 ετών.
■ «Ο βαρύτερος λογαριασµός, όπως τελικά προκύπτει από το πολυσέλιδο πολυνοµοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί προκειµένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, µόνο το τέλος της λιτότητας δε σηµατοδοτεί όπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρέσκονται να επικαλούνται» σχολιάζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Το οξύµωρο είναι πως οι κυβερνώντας επικεντρώνονται στα µέτρα της διετίας 2019-2020 και τα ‘θολά’ αντίµετρα, χωρίς να δείχνουν να τους απασχολεί πως θα ανταπεξέλθει η χώρα µέχρι τότε στις δεσµεύσεις της, την ώρα, µάλιστα, που οι πολίτες δυσκολεύονται µε τους υπάρχοντες δυσβάσταχτους φόρους» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισηµαίνοντας πως τα υψηλά πλεονάσµατα που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί θα ‘καταπιούν’ την όποια ανάπτυξη. «Για µία ακόµη φορά οι µικροµεσαίοι της αγοράς και της κοινωνίας  θα πληρώσουµε το µάρµαρο µε αβέβαια αποτελέσµατα. Κάποια στιγµή θα πρέπει οι κυβερνώντες να αντιληφθούν πως στραγγίζοντας ένα λαό δεν κατορθώνεις ούτε υψηλά πλεονάσµατα, ούτε ανάπτυξη. Αντιθέτως οδηγείς τη χώρα στην εξαθλίωση κάνοντας ολοένα και πιο δύσκολη την επιστροφή στην κανονικότητα» καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΘ.
■ Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 275 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εµπορίου και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Η προθεσµία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφεροµένων είναι µέχρι τις 5 Ιουνίου 2017. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, «µε τη νέα προκήρυξη δίνουµε τη δυνατότητα σε 275 άνεργους της περιοχής µας να αποκτήσουν άδεια υπαίθριου πλανόδιου εµπορίου και να βρουν δουλειά και εισόδηµα. Αναφέροµαι στους άνεργους, διότι κύρια προϋπόθεση για την απόκτηση µιας άδειας αποτελεί ο ενδιαφερόµενος να είναι κάτοχος δελτίου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ». Όπως ανέφερε ο ίδιος: «από πέρσι έχουµε προγραµµατίσει και κινήσει τις διαδικασίες για τη χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εµπορίου σε συνολικά 500 άνεργους, τµήµα των οποίων είναι και οι 275 άδειες της νέας προκήρυξης». Για πώληση πρωτογενών προϊόντων γης, αλιείας, ιχθυοκαλλιέργειας και άνθη, θα δοθούν 157 άδειες, για πώληση βιοµηχανικών προϊόντων 118 άδειες.
■ Η Μεγαλύτερη και Σηµαντικότερη Έκθεση του Κλάδου της Οµορφιάς, θα πραγµατοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 µέχρι τις 29 Μαΐου. Η Είσοδος στην Έκθεση είναι δωρεάν και επιτρέπεται σε επαγγελµατίες ή σπουδαστές του κλάδου της Οµορφιάς. Όσοι είστε ήδη εγγεγραµµένοι στα αρχεία της BEAUTY, θα παραλάβετε ταχυδροµικά τις προσκλήσεις σας. Επίσης, την τελευταία εβδοµάδα θα σας αποσταλεί και SMS µε τον προσωπικό σας κωδικό εισόδου. Με την κάρτα σας ή το sms και µε την αστυνοµική σας ταυτότητα, µπορείτε να µπείτε στη Έκθεση. Όσοι θα πάτε για πρώτη φορά θα πρέπει να κάνετε προεγγραφή στο http://www.beautygreece.gr/form_fair.php και έπειτα να στείλετε το πτυχίο ή τη βεβαίωση σπουδών σας µε fax (2109016663) ή µε e-mail ([email protected]).
Νέες θέσεις εργασίας
■ Η δηµοτική εµπορική τουριστική επιχείρηση Kαλαµαριάς ΑΕ ΟΤΑ, ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά δύο ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ. Α.Ε. ΟΤΑ, που εδρεύει στην Καλαµαριά Θεσσαλονίκης, και συγκεκριµένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύµβασης, αριθµού ατόµων: 1 ΔΕ υπάλληλος γραφείου πλήρους απασχόλησης και 1 ΥΕ καθαριστών- στριων πλήρους απασχόλησης. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να επικοινωνήσουν µε τα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Πλαζ Αρετσούς, Τ.Θ. 20109, Τ.Κ. 55110 – Καλαµαριά απευθύνοντάς την υπόψη κας Βασιλείας Τσακατσώνη (τηλ. επικοινωνίας: 2310450340).
■ Ο δήµος Κορδελιού- Ευόσµου ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 12 ατόµων για την υλοποίηση των Πράξεων: «∆ΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΟΡ∆ΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ» και «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ∆ΗΜΟΥ ΚΟΡ∆ΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΜ». Πρόκειται για 5 ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 1 Βοηθητικό Προσωπικό (∆Ε ∆ιοικητικού), 1 ΠΕ Φαρµακοποιών, 1 ΠΕ ή ΤΕ ∆ιοικητικού, 1 ΠΕ Κοινωνικών Επιστηµών, 1 ΠΕ Νοµικών, 1 ΠΕ Ψυχολόγων, 1 ΠΕ ∆ιαµεσολαβητών και ελλείψει αυτού ΤΕ ∆ιαµεσολαβητών. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να απευθυνθούν στο δήµο Κορδελιού – Ευόσµου, Παύλου Μελά 24, Τ.Κ.: 56224, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος και στο γραφείο προσωπικού (τηλ. επικοινωνίας: 2313 302 193, 2313 302 126).
■ Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά 22 ατόµων για την αντιµετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», που εδρεύει στην Εξοχή και του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» – Ψ.Ν.Θ. Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης» µε έδρα τη Σταυρούπολη του δήµου Παύλου Μελά και συγκεκριµένα: 22 ΥΕ Προσωπικού Φύλαξης. Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να απευθυνθούν στη διεύθυνση: ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 564 30 (τηλ. επικοινωνίας: 23133-24367, 23133-24368).
■ Ο δήµος Θερµαϊκού ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά έξι ατόµων για την υλοποίηση των υποέργων «Κοινωνικό Παντοπωλείο– Παροχή Συσσιτίου» και «Κοινωνικό Φαρµακείο» της Πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρµακείο ∆ήµου Θερµαϊκού». Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: δήµος Θερµαϊκού, Μ. Αλεξάνδρου, αρ.2, Τ.Κ.57019, Περαία, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (τηλ. επικοινωνίας: 23923- 30029,23923-30061).
■ Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων ατόµων για την υλοποίηση των Υποέργων «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρµακείο Δήµου Δέλτα» της Πράξης «Δοµή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρµακείο Δήµου Δέλτα». Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να επικοινωνήσουν µε τα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Πλατεία Δηµοκρατίας Τ. Κ. 57400 Σίνδος, απευθύνοντάς την στο ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ (κτίριο υπηρεσιών) υπόψη κ. Τοπάλογλου Βασιλικής ή κ. Χαζαράκη Θεόκριτου (τηλ. επικοινωνίας: 2313/300541 ή 503, αντίστοιχα).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.