, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στράτος Σιμόπουλος: «Σύμφωνα με τα κριτήρια που έβαλε ο πρόεδρος πιστεύω πως θα είμαι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ…»

Για το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης με τον ΟΑΣΘ, το πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου μετώπου της πόλης, τη σχέση Σαββίδη – ΣΥΡΙΖΑ – Μητσοτάκη, καθώς και άλλα επίκαιρα ζητήματα μίλησε σε συνέντευξη τύπου ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος.
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος για το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των πολιτών με τον ΟΑΣΘ, ενώ υπογράμμισε πως το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πληρώσει με οποιονδήποτε τρόπο και κόστος τους εργαζόμενους. «Αυτό δεν θα συνέβαινε στην Αθήνα. Ο ΟΑΣΘ πρέπει άμεσα να εξορθολογήσει την λειτουργία του ώστε να μειωθεί η κρατική επιδότηση. Μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι η λύση είναι το άνοιγμα στον ανταγωνισμό και όχι στην κρατικοποίηση των συγκοινωνιών» είπε, συμπληρώνοντας πως «ως γενικός γραμματέας, το θέμα του ΟΑΣΘ δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα, αλλά επί κυβέρνηση Σαμαρά και Νέας Δημοκρατίας εξορθολογίστηκε ως ένα σημείο η λειτουργία του και οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν ούτε μία ημέρα απεργίας».

Επισημαίνοντας, στη συνέχεια, πως «η λέξη ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη έχει άξονες», το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επιγραμματικά «το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, τις συνδυασμένες μεταφορές λόγω των υποδομών που υπάρχουν, τα στρατόπεδα που μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο στα δυτικά καθώς και τη γεωργική παραγωγή». Έδωσε έμφαση στην αδειοδότηση και κατά συνέπεια τη δημιουργία μαρίνας μπροστά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», ενώ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. «Έχουμε απίστευτο πλουτοπαραγωγικό πόρο, που είναι διασπασμένος στην ΚΕΔ, στους δήμους και σε άλλους φορείς, που κανείς δεν μπορεί να τα λειτουργήσει. Άποψή μου είναι πως πρέπει να ιδρυθεί μία εταιρεία “Θαλάσσιο Μέτωπο Θερμαϊκού Κόλπου”, κατά τα πρότυπα του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής και να γίνουν έργα από τους Νέους Επιβάτες μέχρι τον Αξιό, γεγονός που θα αποτελέσει τεράστιο πόλο προσέλκυσης των επενδύσεων».
Αναφερόμενος στην πρόταση του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ως προς τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία, που έχει εγείρει διαφωνίες στην τοπική κοινότητα, ο κ. Σιμόπουλος συμφώνησε με τον Δήμαρχο τονίζοντας πως «δεν πρέπει να βλέπουμε την Παραλία σαν ένα Μουσείο με έναν πίνακα που δεν θα πειράξουμε ποτέ». Αντιτιθέμενος ωστόσο με την στρατηγική του κ. Μπουτάρη ως προς το 12ο σχολείο της πόλης, κατήγγειλε πως «έκανε συνέντευξη τύπου σαν να τέθηκε το ζήτημα τώρα και όχι εδώ και δύο χρόνια. Με το να λειτουργεί το ρεύμα και το νερό στο σχολείο, φαίνεται σαν να συμφωνεί με την κατάληψη». Επιρρίπτοντας, μάλιστα, ευθύνες για την παραμέληση της σχολικής στέγης στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως «εδώ και δυόμιση χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και έρχεται εδώ ο Πρωθυπουργός, σαν να ανέλαβε εχθές, για να μιλήσει για τη σχολική στέγη».
Ως προς τη σχέση του μεγαλοεπιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, με την κυβέρνηση αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος επέμεινε στην άποψη πως «πρέπει να διαχωρίζονται τα οπαδικά από τα πολιτικά και τα επενδυτικά» και τόνισε πως «το θέμα αφορά κυρίως την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στήσει – όπως φάνηκε στο θέμα με τα κανάλια – συνθήκες διαπλοκής. Το επιχειρηματικό περιβάλλον πρέπει να είναι τέτοιο ώστε οι επαγγελματίες να μην χρειάζονται αυτή τη διαπλοκή ή τις ομάδες για να επιχειρούν» ενώ πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διχάσει». Για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο όλο ζήτημα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πρόεδρος της ΝΔ «απάντησε πολιτικά σε μία πολιτική παρέμβαση ενός επιχειρηματία».
Καταλήγοντας, ο κ. Σιμόπουλος ορμώμενος τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως «στο ψηφοδέλτιο σίγουροι είναι μόνο οι βουλευτές» και πως «από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούν σύμφωνα με το επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό τους αποτύπωμα», ο ίδιος θεώρησε πως σίγουρα θα είναι υποψήφιος, ενώ εκτίμησε πως η χώρα θα πάει σε εκλογές πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.