, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Θερινά σχολεία για μαθητές εργαζόμενων μαμάδων στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί για 18η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2017».
Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της πόλης, τα παιδιά των οποίων γεννήθηκαν από το 2005  έως το 2012 και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς και τη δυνατότητα στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.
Τα παιδιά καθοδηγούνται από εκπαιδευτικούς και παίρνουν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική και αθλοπαιδιές.
Το φετινό πρόγραμμα θα διαρκέσει από την Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός αργιών, από τις 07.00 έως τις 16.00, στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

  • 55ο Δημοτικό Σχολείο, Κ. Κρυστάλλη 10 (1η Κοινότητα)
  • 66ο Δημοτικό Σχολείο, Καπάτου 8 και Γαλανάκη, Ξηροκρήνη (2η  Κοινότητα)
  • 92ο Δημοτικό Σχολείο, Παπάφη 229 (4η  Κοινότητα )
  • 13ο Δημοτικό Σχολείο, Βαλαγιάννη 1, (5η Κοινότητα)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο, Δελφών 150 (5η Κοινότητα)
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, Γυμναστηρίου 2Α  (Δημ. Ενότητα Τριανδρίας)
  • καθώς και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, Παυσίλυπου 5 (4η Κοινότητα) για παιδιά ΑμεΑ, από Δευτέρα έως Πέμπτη, στην περίπτωση των οποίων δεν ισχύει η προϋπόθεση εργασίας για της μητέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:  εδώ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.