, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: "Βαφτίστηκαν" τα νέα σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης(ΦΩΤΟ)

Στην τελετή ονοματοδοσίας των τεσσάρων νεότευκτων σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πήρε μέρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον Λευκό Πύργο.
Την ονοματοδοσία των σκαφών, που προήλθαν από δωρεά της Νορβηγικής Οργάνωσης Θαλάσσιας Διάσωσης (Redningsselskapet – The Norwegian Society of Sea rescue), πραγματοποίησαν ο Γιάννης Μπουτάρης, η Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Anette Elseth και ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικών Ακτοφυλακών, Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης.
Ο Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του τόνισε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει για έδρα της την Θεσσαλονίκη και έχει να επιδείξει στα 30 χρόνια από την ίδρυση της ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική εργασία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη δράση της. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νορβηγική Κυβέρνηση, τις αντίστοιχες οργανώσεις και το Νορβηγικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνουν δωρίζοντας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αυτά τα τέσσερα σκάφη. Οι Νορβηγοί είναι ένας ναυτικός λαός, όπως και οι Έλληνες. Εύχομαι στην Ομάδα μας καλά πανιά».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Jorn Eugene Gjelstad, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.
naming-crmn-4-hllnc-rescue-tm-13 naming-crmn-4-hllnc-rescue-tm-6 naming-crmn-4-hllnc-rescue-tm-2 naming-crmn-4-hllnc-rescue-tm-1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.