, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Σπείρα έβγαζε πλαστά χαρτιά και εισιτήρια σε πρόσφυγες

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δύο μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιείται σε διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την ελληνική επικράτεια σε χώρες του εξωτερικού.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της συμμορίας, απόπειρας διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα, κλοπή και πλαστογραφία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν επίσης, τρεις (3) ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 35, 19 και 17 ετών (2 γυναίκες – 1 άντρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη Χώρα και κατοχής ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (24-05-2017), αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης εντόπισαν στο κέντρο της πόλης την 33χρονη μαζί με την 19χρονη αλλοδαπή. Από τον έλεγχο που διενήργησαν προέκυψαν ενδείξεις ότι η 33χρονη σκόπευε να διευκολύνει την 19χρονη για παράνομη έξοδο μέσω του Αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», χορηγώντας της πλαστή ελληνική ταυτότητα και αεροπορικό εισιτήριο προς χώρα της Ε.Ε. .
Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και της προαναφερόμενης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκε το έτερο μέλος του κυκλώματος μαζί με δύο ακόμη αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 17 ετών, στους οποίους είχε παραχωρηθεί δωμάτιο μέχρι την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο (2) μέλη της συμμορίας, αφού προμηθεύονταν από έτερο συνεργό πλαστά έγγραφα, στη συνέχεια μετέφεραν αλλοδαπούς σε διάφορα ξενοδοχεία μέχρι να αποχωρήσουν από τη χώρα αεροπορικώς, παρέχοντάς τους παραποιημένα δελτία ταυτότητας και αεροπορικές κάρτες επιβίβασης.
Κατά την έρευνα σε δωμάτια του ξενοδοχείου και από την κατοχή των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– (42) κλεμμένα ελληνικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, ορισμένα εξ αυτών με εμφανή σημάδια πλαστότητας,
– (27) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας,
– χρηματικό ποσό,

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.