, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θ. Πετράκος: Το ευαγγέλιο της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2015 είναι το τρίτο μνημόνιο

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε σε σχετική του δήλωση ο Θανάσης Πετράκος, μέλος της Λαϊκής Ενότητας και υπεύθυνος Ενεργειακής Πολιτικής, με αφορμή την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Ολόκληρη η δήλωσή του:
Η τρομακτική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το έχουν καταστήσει απλησίαστο για την πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα μας.
Η Λαϊκή Ενότητα απ’ τον Οκτώβρη είχε καλέσει την κυβέρνηση να επαναφέρει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2010, δηλαδή στα 21 €/χιλιόλιτρο, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και το 2013 και το 2014 με τροπολογίες που είχε καταθέσει τότε στη Βουλή.
Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση αυτή γιατί το «ευαγγέλιό» της από τον Ιούλιο του 2015 είναι το τρίτο μνημόνιο.
Σήμερα που οι χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν όλους τους πολίτες της Ελλάδας, επαναφέρουμε την πρότασή μας και απαιτούμε, επειδή το δικαίωμα στη θέρμανση πρέπει να το έχουν όλοι οι πολίτες, – γι’ αυτό κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, – τουλάχιστον να φέρει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή και να ψηφίσει την τροπολογία που είχε υπογράψει και καταθέσει το 2014 σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός, με την οποία ζητούσαν να επανέλθει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 €/χιλιόλιτρο, ο ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή και να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσουν το φετινό χειμώνα εκατομμύρια πολίτες να θερμανθούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.