, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κλειστά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Aποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγω ψύχους και παγετού την Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιανουαρίου… (φωτο από fb από Μεθώνη όπου πάγωσε η… θάλασσα)
15940586_1350066411680154_2277017025094169531_nΠολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει τους -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας τους -16. Στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10. Στην Κατερίνη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου (φωτο Γιάννη Καθαρόπουλου από τη Μεθώνη Πιερίας, meteo.gr)
Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία επικρατεί ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ και τα επόμενα 24ωρα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι ιδιαίτερα στις παραπάνω περιοχές θεωρείται σχεδόν απίθανο να ανοίξουν τα σχολεία. Αναμένονται σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις των δήμων και των περιφερειών. 
Μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού την Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι Κατερινιώτες, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την πόλη το τελευταίο διάστημα, έκαναν το σιντριβάνι στην πλατεία Δημαρχείου να παγώσει.Ο ισχυρός παγετός, που έφτασε μέχρι και τους -6 μέσα στη νύχτα, ήταν η αιτία για αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδουμε. Το σιντριβάνι δεν σταμάτησε να λειτουργεί και ο πάγος συνεχίζει να δημιουργεί μοναδικά σχήματα. Πηγή:Ολύμπιο Βήμα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.