, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κουντουρά: Το 2017 μπορεί να είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του τουρισμού

Τουλάχιστον 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προαναγγέλλει για φέτος η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνέντευξή της στη Βραδυνή της Κυριακής.
Όπως σημειώνει θα αφορούν, μεταξύ άλλων προορισμούς όπως «Κως, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο και Θεσσαλονίκη» ενώ συμπληρώνει ότι «οι νέες συνδέσεις προέρχονται από μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά και από χώρες όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και ο Λίβανος».
Σύμφωνα, μάλιστα με όσα αναφέρει η υπουργός, στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί νέες απευθείας συνδέσεις από χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, των ΗΠΑ και άλλων διεθνών αγορών.
Αναφορικά με τις νέες τουριστικές αγορές, μιλάει για άνοιγμα σε Μέση Ανατολή, Κίνα και Ν.Κορέα «από τις οποίες είχαμε άμεσα διψήφια αύξηση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων και συνεχίζουμε το 2017 ακόμη πιο δυναμικά».
Η κ. Κουντουρά τονίζει ότι το 2017 θα υπάρχει αύξηση των Ινδών τουριστών κατά 30%, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις βίζες.
Για φέτος, επισημαίνει, ότι οι προκρατήσεις από όλες τις ξένες αγορές –παραδοσιακές και νέες– είναι αυξημένες από 15% έως 70% σε σχέση με το 2016, και όλα δείχνουν άκρως ενθαρρυντικά.
«Το 2017 θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά στην ιστορία του τουρισμού μας» λέει χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη βάση δίνει στο χειμερινό τουρισμό, αναφέροντας τις ενέργειες που γίνονται για τον πολιτιστικό, ιατρικό, αθλητικό τουρισμό, τις θρησκευτικές – προσκηνυματικές περιηγήσεις, κ.λπ. Αναφέρεται στα προγράμματα ΕΣΠΑ, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα 120 εκατομμυρίων ευρώ για νέες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο θα προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.