, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή δηλώσεις του Ζίζεκ περί «γκουλάγκ»

tsipras zizek

Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε ανακοίνωση της Λ. Συγγρού σχετικά με δηλώσεις του φιλοσόφου Σλαβόι Ζίζεκ.

Επικαλούμενη συγκεκριμένα απόσπασμα ομιλίας του Σλαβόι Ζίζεκ σε κοινή του εμφάνιση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κροατία, η ΝΔ έκανε λόγο για «αδιανόητες ρατσιστικές επιθέσεις των φίλων του κ. Τσίπρα κατά των Ελλήνων».

«Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη του 9.84, ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αναψυχής του στην Κροατία, ο κ. Τσίπρας συζητούσε με γραφικές φυσιογνωμίες της παρακμιακής αριστεράς πως “όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Λ. Συγγρού.

Καλούσε επίσης τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που «αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του  διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και  ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας».

«Τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της Ν.Δ.» απάντησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, με λακωνική ανακοίνωσή του.

Στο θέμα επανήλθε αργότερα η Ν.Δ. ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ «αντί για ύβρεις και αμηχανία» να πάρει «σαφή και ξεκάθαρη θέση για τις αθλιότητες Ζίζεκ».

«Η στάση του κ. Τσίπρα, που όχι μόνο δεν αποδοκίμασε, αλλά αντιθέτως χειροκρότησε την αθλιότητα Ζίζεκ, είναι επικίνδυνη, ανιστόρητη και απάνθρωπη.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας απέναντι στις μεθόδους του ενός άκρου, αντιπαραθέτει για μια ακόμη φορά τις σταλινικές πρακτικές, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η θέση του άλλου άκρου, όπου βρίσκεται, είναι η μόνη που μπορεί να υπερασπιστεί», πρόσθεσε η Ν.Δ..

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.