, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λεπτομέρειες για τον αγώνα Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ

Με αφορμή την μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Φιορεντίνα, στην Φλωρεντία, για ην 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
 Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, το παρελθόν του Δικεφάλου με ομάδες από την Ιταλία, αλλά και τις προηγούμενες αναμετρήσεις της ομάδας μας με τους Βιόλα.
 #H Φιορεντίνα είναι η δεύτερη ιταλική ομάδα που βρέθηκε μπροστά στον ΠΑΟΚ για ξανασυναντά στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και την περίοδο 2014-15 για τους ομίλους του Europa League, με τον Δικέφαλο να παίρνει την δεύτερη του ισοπαλία στην γειτονική χώρα σε σύνολο έξι αναμετρήσεων.
#Συνολικά ο ΠΑΟΚ, από το 1973-74 που αντιμετώπισε την Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων μέχρι και σήμερα, έχει αγωνιστεί με πέντε διαφορετικές ιταλικές ομάδες, αφού και με την Ουντινέζε βρέθηκαν δύο φορές αντίπαλοι.
#Το φθινόπωρο του 2014 που ο ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί πάλι με την Φιορεντίνα για τους ομίλους του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα οι Βιόλα πανηγύρισαν την νίκη με γκολ του Βάργκας, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο 81′ με τον Μάρτενς για να ισοφαρίσει με απευθείας φάουλ ο Πασκουάλ στο 88′.
#7 παίκτες του φετινού ρόστερ του Δικεφάλου ήταν στην αποστολή την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε ο ΠΑΟΚ το Αρτέμιο Φράνκι. Οι Γλύκος , Αθανασιάδης , Περέιρα , Τζιόλης και Κίτσιου ξεκίνησαν στην βασική 11άδα, ο Τζαβέλλας μπήκε αλλαγή και ο Κουλούρης παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο.
#Στα έξι ματς που έχει δώσει με ιταλικές ομάδες ως φιλοξενούμενος μετρά 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μάλιστα στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στην γειτονική χώρα έχει πάρει ισοπαλίες, τον Φεβρουάριο του 2012 (0-0 με Ουντινέζε) και τον Νοέμβριο του 2014 με την Φιορεντίνα.
#Μέχρι να πάρει την πρώτη ισοπαλία με την Ουντινέζε είχαν προηγηθεί τέσσερις ήττες από την Μίλαν (3-0 το 1974), την Βερόνα (3-1 το 1985), την Νάπολι (1-0 το 1988) και την Ουντινέζε (1-0 το 2000).

Πηγή paokfc.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.