, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μία πρωταθλήτρια πυγμάχος στο χώρο του τουρισμού και των μεταφορών!

της Ελένης Τσαλκατίδου
Πώς συνδυάζεται το τρίπτυχο πυγμαχία, σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα και εργασία σε μεταφορική εταιρία; Στην περίπτωση της πρωταθλήτριας πυγμάχου του Άρη, Κατερίνας Τσάμη, απ’ ότι φαίνεται τα τρία αυτά στοιχεία συνδυάζονται άψογα.
Η 20χρονη αθλήτρια, που τον περασμένο Δεκέμβριο αναδείχθηκε πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδας με τον Άρη, μοιράζει το 24ώρο της ανάμεσα σε εργασία, προπονήσεις και σπουδές και σίγουρα οι 24 ώρες δεν της φτάνουν.

Ξεκίνησε ν’ ασχολείται σε ηλικία 15 ετών με την πυγμαχία, καθώς πάντα την εξίταραν οι πολεμικές τέχνες – ενώ νωρίτερα είχε δοκιμάσει τις ικανότητές της στην κολύμβηση – και μέσα σε πέντε χρόνια κατέκτησε την κορυφή της Ελλάδας. Αν και αθλήτρια σ’ ένα κατεξοχήν ανδρικό άθλημα, η ίδια υποστηρίζει πως είναι μύθος τα όσα το συνοδεύουν, αφού, όπως λέει «σε καμία περίπτωση δεν επισκιάζει τη θηλυκότητα, αντίθετα την αναδεικνύει».
Παράλληλα, στα 18 της χρόνια περνάει στη σχολή Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων στη Σίνδο και ξεκινάει τις σπουδές της σ’ ένα αντικείμενο, που την ενδιαφέρει πολύ ν’ ακολουθήσει μελλοντικά. Όταν δε βρίσκεται στα γήπεδα και στα αμφιθέατρα της σχολής, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, όπου περνάει και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας της, καθώς είναι πολλές οι ώρες που αφιερώνει στη δουλειά της. Παρ’ όλα αυτά, προσπαθεί να προπονείται σε καθημερινή βάση υπό τις οδηγίες του προπονητή της, Γιώργου Γκαβέζου, αφού όσο κουρασμένη και αν είναι από τις καθημερινές υποχρεώσεις, ο αθλητισμός τη βοηθάει ν’ αποβάλλει την ένταση της ημέρας.
Ηθικός δίδαγμα; Όποιος θέλει όλα μπορεί να τα προλάβει!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.