, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Με ηλιοφάνεια και… χιόνια στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

“Δεν μπορούμε ούτε να φθάσουμε, ούτε να φύγουμε από το αεροδρόμιο Μακεδονία” έλεγαν οι ίδιοι οι επιβάτες με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα. Την ίδια ώρα ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης απαντούσε «Μας ζητούν και άλλοι φορείς αλλά δεν έχουμε αλάτι ούτε για μας… » Ωστόσο, ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ προσγειώθηκε κανονικά πτήση από Γερμανία (ΒΛ ΦΩΤΟ) στον αερολιμένα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αφού πρώτα πήγε… Αθήνα λόγω προβλημάτων καιρού (φωτο Giannis Karvounaris κάτω από το υπόστεγο με… χιόνια)
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γιώργος Καρράς. “Ο,τι ήταν δυνατόν να κάνουμε απ’ την πλευρά μας, το κάναμε. Όποια αποθέματα αλατιού είχαμε, τα ρίξαμε στα σημεία με χιόνι και πάγο. Ομως τέλειωσαν τα αποθέματα από χθες το βράδυ. Δεν υπάρχει αλάτι. Υπάρχει πρόβλημα….” ενώ πρόσθεσε πως το ευχάριστο είναι ότι παρά την κακοκαιρία παρέμειναν ανοιχτοί όλοι οι διάδρομοι προγείωσης και απογείωσης. (φωτο fasoulas filippos)
Ο ίδιος ανέφερε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, που επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, το “αεροδρόμιο παρέμεινε ανοικτό. Ο διάδρομος δεν έπιασε πάγο. Υπήρχαν όμως κάποιες ώρες που υπήρξε χαμηλή νέφωση και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα αεροπλάνα. Τώρα κάθε εταιρεία κάνει τους επαναπροσδιορισμούς για τις ώρες που θα αναχωρήσουν τα αεροπλάνα, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται δεν οφείλονται στη λειτουργία του αεροδρομίου. Τώρα όλα τα αεροπλάνα απογειώνονται κανονικά” ( photo aris liaphs)
16112008_1536450893049473_906264766_n“Θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην επίλυση του ζητήματος που προέκυψε στο αεροδρόμιο” είπε η αντιπεριφερειαρχής Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου «Θα επικοινωνήσουμε με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, προκειμένου να διαθέσουμε την ποσότητα αλατιού που χρειάζεται για να ρίξουν οι υπάλληλοι στις εισόδους και στις εξόδους των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου “Μακεδονία”» / φωτο ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Effi RampidouΠριν λίγες ώρες – λόγω παγετού και πυκνής χιονόπτωσης – η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετικά – Δείτε φωτο του stefano chatziangelidi 15965974_10154887779247748_5253903365385797313_n

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.