, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με… sold out συνεχίζεται το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

57-fkth-afisa-1
Με αρκετές sold out προβολές συνεχίζεται το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Τζιμ Τζάρμους αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς τόσο για το ντοκιμαντέρ του για τους Stooges (Gimme Danger), όσο και για την ταινία μυθοπλασίας του, Paterson, -που προβλήθηκε και στην έναρξη του Φεστιβάλ- δεν μπορούσε κανείς να βρει εισιτήρια.
Εξαντλημένα τα εισιτήρια και για το The Salesman του Ιρανού Ασγκάρ Φαραντί που αντλεί έμπνευση από τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθρουρ Μίλερ, όπως και για την πρώτη προβολή του Σκοτεινή είναι η Νύχτα του Τιμ Σάτον που πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα μίας μαζικής δολοφονίας σε κινηματογράφο στις ΗΠΑ.
Αλλά και η νέα ταινία των αδελφών Νταρντέν, Το Άγνωστο Κορίτσι -που είχε προβληθεί στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών- τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού από νωρίς, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα εισιτήρια.
Sold out και το θρίλερ του Σωτήρη Τσαφούλια, Έτερος Εγώ που μπλέκει το αστυνομικό μυστήριο με τον Πυθαγόρα.
Οι θεατές έχουν, πάντως, τη δυνατότητα να μεταβούν στις αίθουσες λίγα λεπτά πριν από την προβολή, καθώς σε περίπτωση που υπάρχουν εισιτήρια το Φεστιβάλ τα διαθέτει στο κοινό.
Το Φεστιβάλ επιχειρεί μία επανεκκίνηση με νέα ομάδα στο «τιμόνι»: την Ελίζ Ζαλαντό, πρόεδρο του Φεστιβάλ, και τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή.
Ένα από τα τμήματα που έχει ενισχυθεί φέτος είναι το τμήμα του ελληνικού σινεμά, το οποίο μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
Ελληνικές ταινίες σε πρώτη προβολή, ταινίες που έκαναν τον κύκλο τους στις αίθουσες και προβάλλονται και στη Θεσσαλονίκη, ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών και… βετεράνων, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το Φεστιβάλ, φέτος η ΕΡΤ θα απονείμει ένα νέο βραβείο -αξίας 3.000 ευρώ- σε ελληνική ταινία του τμήματος «Επίσημη Πρώτη».
To βραβείο διεκδικούν συνολικά 13 ταινίες που κάνουν επίσημη πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.