, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

"Μια φορά κι έναν καιρό" στη Θεσσαλονίκη

“Μια φορά κι έναν καιρό στον κόσμο των παραμυθιών ήρθαν όλα άνω κάτω μ’ έναν τρόπο μαγικό. Ήρωες απ’ τα παραμύθια αποφάσισαν με μιας τις σελίδες να αφήσουν και να έρθουνε σε μας.  Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν, φτάνουνε στη Χαλκηδόνα, & έρχονται και μας διασκεδάζουν στο δικό μας σκηνικό”
Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Ν. Θεσ/νίκης το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2017 και τον 7ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 26-27 & 28 Μάιου 2017, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συλλόγου με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.
Μετά από έξι χρόνια εμπειρίας στο χώρο των παραμυθιών, διοργανώνοντας με επιτυχία τον Μαραθώνιο Παραμυθιού, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης είναι γεγονός.   
Ένα μεγάλο ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών και των αφηγημάτων ξεκινάει με αφορμή κυρίως το ελληνικό και διεθνές παραμύθι και τη σημαντική συμβολή του στην ένταξή μας  στον πολιτισμό.
Ένα πλούσιο ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους  που περιλαμβάνει αφηγήσεις – παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από των χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά  και πολλές άλλες  εκπλήξεις.
Δεν ξεχνάμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Για αυτό για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε τον 7ο Μαραθώνιο Παραμυθιού και ταξιδεύουμε στους πλανήτες και τα αστέρια για  να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς.
60 ώρες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.
Η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους  παραμύθι  να  συμμετάσχουν στο ταξίδι του 1ο Διεθνούς Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης  και του 7ου Μαραθωνίου Παραμυθιού.
Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ – Λήξη:  Κυριακή  9:00 μ.μ
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλ. & e-mail:
6977.025.356 – Κων/νος Στογιαννάρης
6979.531.531 –  Εύα Ζαρμπή
23910.23970 – Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00), [email protected]
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του  Μορφωτικού και  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας. (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνας)
Και φυσικά η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.