, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Να αυξηθούν τα κονδύλια του Erasmus για την Ελλάδα»

Να αυξηθούν τα κονδύλια του Erasmus + για την Ελλάδα ζήτησε με χθεσινή ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για το πρόγραμμα Erasmus +.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «από το 2017 αναμένεται να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης για το πρόγραμμα Erasmus +, καθώς η χαμηλή χρηματοδότηση του διαστήματος 2014-2016 είχε σαν αποτέλεσμα πολύ χαμηλό ποσοστό επιτυχίας ορισμένων τμημάτων του προγράμματος, ενώ υψηλός αριθμός αιτήσεων απορρίφθηκε και οι προσδοκίες πολλών αιτούντων δεν ικανοποιήθηκαν. Δεδομένου όμως ότι στις χώρες της Ένωσης, παρατηρούμε ακραίες ανισορροπίες στα ποσοστά ανεργίας, η χρηματοδότηση του Erasmus + θα πρέπει να προσαρμοστεί στις οικονομικές ανάγκες κάθε χώρας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελέσει ανάσα για τους νέους, ειδικά για τους Έλληνες που πλήττονται από τα μνημόνια και την ανεργία. Αυτή τη στιγμή τα όνειρα των νέων παιδιών για ένα καλύτερο αύριο πέφτουν στο κενό, καθώς βλέπουν ότι η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να τους προσφέρει μία θέση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους αλλά και στο μορφωτικό τους επίπεδο. Για αυτό και μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι, επομένως, αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει περισσότερα κονδύλια στις χώρες που πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας όπως η Ελλάδα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.