, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τα… θρησκευτικά!

Σχολιάζοντας τη συστηματική απαξίωση του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και τη μετατροπή του σε πολυθρησκειακό μάθημα, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν μιλούσα για οργανωμένο σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ελλάδας κάποιοι έλεγαν ότι βλέπω παντού συνωμοσίες. Τώρα, από την τρίτη Δημοτικού μέχρι την τρίτη Λυκείου τα παιδιά μας θα μαθαίνουν για όλες τις θρησκείες του κόσμου, σε βάρος βασικών διδαχών της Ορθοδοξίας, ώστε να χωρέσουν όλα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, στο Λύκειο αναφέρεται μόνο δύο φορές το όνομα του Χριστού, καμία αναφορά δεν γίνεται στο όνομα της Παναγίας και του Αγίου Πνεύματος, το μυστήριο του γάμου διδάσκεται απλά ως ¨συμβίωση¨, το βάφτισμα μνημονεύεται τελείως απαράδεκτα απλώς ως ¨μύηση σε μια θρησκεία¨.
Επειδή γνωρίζουν πως η Ορθοδοξία μας αποτελεί συστατικό στοιχείο που συνδιαμορφώνει την εθνική μας συνείδηση και την πολιτιστική μας ταυτότητα, επιχειρούν, ξεδιάντροπα, την αποκαθήλωση της. Εύχομαι και ελπίζω οι Έλληνες να καταλάβουν το συντομότερο δυνατό πως αν προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, είμαστε ενώπιον μιας νέας καταστροφής, απείρως πιο επώδυνης από την οικονομική».  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.