, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από τον ISIS»

U.S. Senator John McCain (R-AZ) attends the Senate Armed Services Committee hearing on worldwide threats on Capitol Hill in Washington, U.S., May 23, 2017. REUTERS/Yuri Gripas

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από ό, τι ο ISIS και προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα πιέζει για κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για την υποτιθέμενη παρεμπόδιση στις εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Μακέιν, ηγετική φωνή της εξωτερικής πολιτικής στο Κογκρέσο των Η.Π.Α., μίλησε σε συνέντευξη στην Αυστραλία, καθοδόν προς τη σύνοδο κορυφής για την άμυνα στη Σιγκαπούρη.
«Νομίζω ότι αυτός (Πούτιν) είναι η πρώτη και πιο σημαντική απειλή, περισσότερο από τον ISIS», δήλωσε ο Μακέιν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Αυστραλιανής Ραδιοφωνίας.
Είπε πως ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι κατάφεραν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ, προσπαθούν ακόμη να αλλάξουν τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης γαλλικής ψηφοφορίας.
«Θεωρώ τους Ρώσους ως την μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε», ανέφερε ο Μακέιν, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής ένοπλων υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ.
«Πρέπει λοιπόν να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζουμε ότι όταν επιστρέψουμε από την αποχώρηση μας, η Γερουσία θα προχωρήσει με κυρώσεις στη Ρωσία και θα επιβάλει άλλες κυρώσεις για τη ρωσική συμπεριφορά».
Ο Μακέιν, κριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας γύρω από τον Τραμπ αναπτύσσει στρατηγική που θα οδηγήσει σε “νίκη” στο Αφγανιστάν και πως ο Τραμπ έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.