, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα χέρια του Σαββίδη το 45% των μετοχών της "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε."

του Βαγγέλη Στολάκη
Εξελίξεις αναμένονται στην «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.» μετά και την επίσημη λήξη της προθεσμίας του μεγαλοεπενδυτή Ιβάν  Σαββίδη προς τους μικρομετόχους της εταιρίας να του πουλήσουν το ποσοστό τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του karfitsa.gr ο κ. Σαββίδης την δεδομένη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει εξασφαλίσει το 45% των μετοχών της εταιρίας αγοράζοντας κάθε μετοχή έναντι 1,05 ευρώ.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ήδη αποστείλει επίσημη επιστολή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ζητώντας έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ενώ σκοπός του είναι κατά τη διάρκεια της συνέλευσης να ζητήσει άμεσα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να ξεκινήσουν οι επενδύσεις.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαββίδης σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της εταιρίας. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνεται ένα σχέδιο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με την δημιουργία προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ και πεντάστερου ξενοδοχείου αλλά και resort στις ιαματικές πηγές Θέρμης.
Την ίδια ώρα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει πρόθεση να πουλήσει τις μετοχές του (περίπου 4,5%) έναντι 1,20 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες.
Σημειώνεται πως στα δημοσιογραφικά «στέκια» κυκλοφορεί η είδηση ότι ο κ. Σαββίδης σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές του στην πολυεθνική εταιρία που επίσης «διεκδικεί» η «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.». Η είδηση πάντως μέχρι στιγμής διαψεύδεται από το περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.