, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα»

Βέβαιος ότι με τη διευθέτηση του χρέους η χώρα αλλάζει σελίδα, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι «θα ζήσουμε ακριβώς την αντίστροφη πορεία από τα χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ», όταν καταγράφηκε «απώλεια του 25% του ΑΕΠ».
«Ο κ. Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος.
Όπως πρόσθεσε «θα είναι το μήνυμα για σκληρή δουλειά. Για την οικοδόμηση εθνικού παραγωγικού ιστού, για την ανάκτηση του κοινωνικού κράτους, για το βάθεμα της δημοκρατίας και των θεσμών, που απαξιώθηκαν για δεκαετίες. Θα είναι το μήνυμα γι αυτό που ο κ. Τσίπρας οραματίστηκε, τη δίκαιη ανάπτυξη».
Ο υπουργός Υποδομών καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έλειπε από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόταν σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη και επέστρεψε για να μας σώσει».
Ερωτηθείς για το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, ο κ. Σπίρτζης διερωτήθηκε: «Δεν βαρέθηκε να χάνει;». Έκανε επίσης λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της Ν.Δ., καθώς και για «μεγάλες εσωτερικές τριβές και διαφωνίες» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατήγγειλε επίσης ότι «κομματικοί στρατοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σαμποτάρουν την κυβερνητική πολιτική», σε πολλές περιπτώσεις –όπως πρόσθεσε- «εναρμονισμένοι πλήρως με τα ακραία αιτήματα των δανειστών και δίνοντας άλλοθι και επιχειρήματα στις θέσεις των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων».
Ως παράδειγμα, έφερε τον χώρο των αστικών συγκοινωνιών. «Ασχοληθείτε με τα πεπραγμένα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και ακόμη περισσότερο της Θεσσαλονίκης. Κοιτάξτε τη στάση των κομματικών στρατών και τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα βγάλετε αβίαστα τα συμπεράσματα σας», είπε ο κ. Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «είναι ένα οικονομικό, πολιτικό και διαχειριστικό σκάνδαλο 70 χρόνων».
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.