, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο παγετός θα συνεχιστεί στη Β. Ελλάδα

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Την ικανοποίησή του για την κατάσταση στη χώρα παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του κρατικού Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (φωτορεπορτάζ Σάββας Αυγητίδης)
“Σήμερα είναι η 7η μέρα κακοκαιρίας. Ελπίζουμε να είναι και η τελευταία, χωρίς να λέμε φυσικά ότι τα προβλήματα θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Η κατάσταση ωστόσο είναι σχετικά καλή, καθώς δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά δηλαδή την κυκλοφορία στους δρόμους και στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Υπάρχει μια κανονικότητα και έτσι ευχόμαστε να πάει και μέχρι το βράδυ”, σημείωσε ο κ. Καπάκης. Παρόλαυτα, όπως είπε, “σήμερα θα έχουμε μια δύσκολη μέρα, όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία έκανε λόγο για βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους ενώ και ο παγετός στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχιστεί”.
ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣΠρόσθεσε επίσης ότι οι περιοχές που αντιμετώπισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα ήταν οι Σποράδες και η Εύβοια. “Οι φορείς είναι όλοι σε πλήρη ετοιμότητα και για το νέο κύμα κακοκαιρίας έτσι ώστε αν υπάρξουν προβλήματα να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν”, συμπλήρωσε. Ο κ. Καπάκης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κακοκαιρία τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια και έκταση και ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια έκτακτη κατάσταση ΑΠΕ-ΜΠΕ φωτο Σάββας Αυγητίδης (ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Καλαμαριά)
ΧΙΟΝΙ, ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣφωτο ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ
Στο μεταξύ… “ανύπαρκτο” χαρακτηρίζει τον κρατικό μηχανισμό ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξης Λιάμος, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τον παγετό και την χιονόπτωση. “Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους από τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να δηλώσουμε την ετοιμότητά μας αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε κανέναν”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Λιάμος. “Ωστόσο”, πρόσθεσε, “εμείς παρακολουθούμε διαρκώς τις μετεωρολογικές προβλέψεις και σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική έχουμε ήδη συνδράμει σε διάφορα περιστατικά”. Συγκεκριμένα, εθελοντές της οργάνωσης με οχήματα 4Χ4 της ΕΟΔ έχουν ήδη βοηθήσει στον απεγκλωβισμό οδηγών και στη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία και είναι σε επιφυλακή για όσους πολίτες έχουν ανάγκη, στο τηλέφωνο 2310310649.
 

Δεν κυκλοφορούν ΙΧ στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.