, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Παραπέμπονται σε δίκη για παράνομη υδροδότηση συνοικισμού

φωτο αρχείου

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης οδηγείται υπόθεση παράνομης υδροδότησης που αποκαλύφθηκε στον συνοικισμό Άγιος Αθανάσιος των Σερρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράνομη υδροδότηση στον συνοικισμό των 2.000 κατοίκων, κατά βάση Ρομά, συνέβαινε επί 20ετία, με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) να έχει απωλέσει αυτό το διάστημα, έσοδα που ξεπερνούν τις 315.000 ευρώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με βούλευμα, το Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπει στο εδώλιο του κατηγορουμένου όσους άσκησαν διοίκηση στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά τη χρονική περίοδο 1994-2014. Πρόκειται για συνολικά 51 άτομα, ανάμεσά τους πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθυντές υπηρεσιών, μέλη διαφόρων διοικητικών συμβουλίων κ.ά.. Η πράξη που τους αποδίδει το κατηγορητήριο, είναι αυτή της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τα… στραβά μάτια, επιτρέποντας στους καταναλωτές του συνοικισμού να υδροδοτούν τις οικίες τους, δίχως να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις σύνδεσης και παροχής νερού, κατά παράβαση – όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα – του κανονισμού που διέπει τη λειτουργία της ΔΕΥΑΣ.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, που έγιναν διακοπές, κάτοικοι προέβησαν αυτοβούλως σε επανασύνδεση της υδροδότησης – κάτι που φαίνεται να ήταν σε γνώση της επιχείρησης. Στο βούλευμα αναφέρεται επίσης, ότι κατά την επίμαχη περίοδο διενεργήθηκαν ενδεικτικές μόνο χρεώσεις στην κατανάλωση νερού για ολόκληρη την περιοχή.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.