, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι Θεσσαλονικείς ακούγονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα;

poios-thema-k
«Ήρθε η ώρα της γενιάς μας»! Το σύνθημα αυτό που ακούγεται κατά καιρούς σε συνέδρια ή εκδηλώσεις κομματικών νεολαίων, το τελευταίο διάστημα όχι απλώς συζητιέται αλλά έχει γίνει πρόταγμα των ανθρώπων στο Μέγαρο Μαξίμου. Κι αν η κυβέρνηση κινείται σε ρυθμούς… ανασχηματισμού από την περασμένη άνοιξη, οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν Νοέμβρη μήνα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να αξιοποιήσει… σαραντάρηδες στο νέο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα υπάρξει διεύρυνση του σχήματος με πιθανή συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα μπουν επίσης οι κκ. Γιώργος Τσίπρας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και άλλοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Αμετακίνητοι παραμένουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.
Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς σύμφωνα με πληροφορίες της KARFITSA ο Γιάννης Αμανατίδης παραμένει στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών. Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής το τηλέφωνο του κ. Αμανατίδη δεν είχε «χτυπήσει» από το πρωθυπουργικό γραφείο, με τον ίδιο να βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αμανατίδης θα παραμείνει στο πόστο του και επομένως δεν θα χρειαστεί να ορκιστεί εκ νέου.
Προς αξιοποίηση οδεύει και ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος μέχρι στιγμής λαμβάνει μόνο θετικές απόψεις για το μέχρι σήμερα έργο του.
Β. Στολ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.