, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Προτίμησαν το μηδενικό από το… αρνητικό ταμείο»

Της Έλενας Καραβασίλη 
Στο… κόκκινο βάφτηκαν οι περισσότερες βιτρίνες καταστημάτων που βρίσκονται επί της οδού Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Παρότι ήταν απόγευμα Πέμπτης, που υπό κανονικές συνθήκες τα καταστήματα είναι ανοιχτά, οι επιχειρηματίες προτίμησαν να κατεβάσουν ρολά… για να αποφύγουν τα χειρότερα. Όπως λέει στο Karfitsa.gr o Β’ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Φελέκης, «πρόκειται για ένα καθεστώς των τελευταίων 20 ετών. Οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται υπό την ομηρία 10- 15 γνωστών αγνώστων. Υπό τον φόβο λοιπόν των καταστροφών, οι επιχειρηματίες υποχρεώνονται να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Οι συνέπειες στην κίνηση της αγοράς είναι δραματικές. Όλα τα καταστήματα κατά μήκος της Τσιμισκή, προτίμησαν να παραμείνουν κλειστά και να έχουν μηδενικό ταμείο από το να καταλήξουν να έχουν αρνητικό ταμείο από πιθανές καταστροφές».
15058610_10210847974733505_1945068434_n
Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει πως η διακριτική στάση και παρουσία της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι προτιμότερη από οτιδήποτε άλλο που μπορεί τελικά να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες. «Η αστυνομία από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί, διότι αν τους προκαλέσει υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και μπορεί τα πράγματα να γίνουν ακόμη πιο επικίνδυνα. Πριν από μερικά χρόνια η αστυνομία είχε κυνηγήσει κάποιους αντιεξουσιαστές, αυτοί εξαγριώθηκαν και έσπασαν και τη δική μου τη βιτρίνα στην Αγίας Σοφίας, χωρίς να υπάρχει κάποια λογική. Καλύτερα λοιπόν που διατηρούν μία πιο διακριτική στάση σε αυτές τις πορείες», καταλήγει ο κ. Φελέκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.