, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup «βλέπει» η κυβέρνηση

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ελληνική πλευρά, όπως και τα εμπλεκόμενα μέρη, εργάζεται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση», όμως «το ΔΝΤ θα πρέπει να επανεξετάσει τις προβλέψεις του αντιστοιχίζοντάς τες με την πραγματικότητα και τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που υπεραποδίδει, πράγμα που επιβεβαιώνει επισήμως η Κομισιόν» είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα.
«Βασικό ζητούμενο είναι η επίτευξη μιας επί της αρχής συμφωνίας για το δημοσιονομικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Εφόσον επιτευχθεί αυτό -όπως επιβεβαιώνουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι- με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και σε τεχνικό επίπεδο» εκτιμούν οι κυβερνητικές πηγές, με μια κρίσιμη προσθήκη:
«Έχει καταστεί σαφές -όπως και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε- ότι τυχόν καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελος ούτε της Ελλάδας αλλά ούτε και της Ευρώπης».
Για τη στάση της ΝΔ οι ίδιες πηγές σχολίασαν: «Η προοπτική κλεισίματος της αξιολόγησης και επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν το έωλο του καταστροφολογικού αφηγήματος της ΝΔ και αφήνουν τον κ. Μητσοτάκη έκθετο μπροστά σε ένα νέο στρατηγικό αδιέξοδο. Και όλα αυτά είναι εμφανή».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.